. . Premierul Dacian Cioloș a transmis ieri, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, un mesaj în care arată că va exista mereu preocuparea din partea autorităților ca maghiarii din România să trăiască în pace, armonie și colaborare.

„Transmit astăzi poporului maghiar, etnicilor maghiari din România și de pretutindeni, cu ocazia celor 168 de ani de la martie 1848, un mesaj de respect și solidaritate. Vom fi mereu preocupați ca maghiarii din România să trăiască aici în pace, armonie și colaborare și ne vom asigura că există cadrul adecvat pentru păstrarea tradițiilor, culturii și limbii fiecărei minorități etnice pentru că minoritățile naționale în general și comunitatea maghiară în particular au reprezentat și reprezintă un izvor important de bogăție spirituală în România care trebuie valorificat pentru întregirea zestrei noastre culturale”, se arată în mesajul premierului României, citit marți de subprefectul județului Mureș, Nagy Zsigmond, în cadrul manifestărilor de la Târgu Mureș prilejuite de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

Potrivit mesajului, România și Ungaria au trecut împreună, de-a lungul istoriei, prin etape similare, iar aspirațiile comune sunt în sensul respectării valorilor democratice și prosperității cetățenilor, indiferent de etnia lor.

„Dialogul dintre România și Ungaria, dialogul între românii și maghiarii care locuiesc în țara noastră sunt resurse importante pentru consolidarea aspirațiilor noastre comune, pentru atingerea obiectivelor născute în spațiul și în spiritul construcției europene comune. Transmit astăzi, cu acest prilej, „La mulți ani”, tuturor maghiarilor!”, se mai arată în mesajul premierului Dacian Cioloș.

Agerpres

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail