Aproximativ 2,5 hectare de teren au ars într-un incendiu izbucnit luni după-amiază la marginea unei păduri de conifere din zona localităţii covăsnene Vâlcele.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, plt. maj. Tolvaj Marius, intervenţia pentru stingerea incendiului a fost efectuată de un echipaj din cadrul Detaşamentului de pompieri Sfântu Gheorghe şi a durat aproximativ o oră. Cauza probabilă a incendiului o reprezintă o ţigară nestinsă, aruncată la întâmplare.

Săptămâna trecută în judeţul Covasna au avut loc două incendii în care au ars aproape 45 de hectare de vegetaţie uscată. Cel mai amplu incendiu a avut loc în zona localităţii Bixad, iar pentru stingerea lui pompierii voluntari şi serviciile profesioniste ale Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Covasna au acţionat timp de aproape 6 ore. Flăcările au mistuit aproximativ 40 ha de vegetaţie uscată şi mestecăniş.

Al doilea incendiu a izbucnit la ieşirea din Târgu Secuiesc spre localitatea Catalina, din cauza unei ţigări aprinse, iar aici au ars aproape 4 hectare de vegetaţie uscată, a precizat conducerea ISU Covasna.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES  . .

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail