Timp de trei zile, între 11 şi 13 martie 2016, Patronatul A.N.A.T   organizează   la Braşov  cea dea IXa ediţie a unui important Târg regional de loisir „Transylvania Tourism Fair”(TTF) la care vor fi prezente şi firme din judeţul Covasna.

 

O premieră

În premieră anul acesta tradiţionala manifestare expoziţională din domeniul turismului a fost planificată să se deruleze în devans faţă de ediţiile precedente, pentru ca vizitatorii să fie informaţi din timp şi să beneficieze de avantajele reducerilor de preţ tip „early-booking” pentru vacanțele de vară 2016.

După succesul ediţiei de primăvară a Târgului de Turism al României din Capitală de acum două săptămâni, care a prezentat o consistentă ofertă pentru toate buzunarele  vizitatorilor dornici să-şi organizeze concediul pe anul în curs,  urmează  acum  reuniunea de la Braşov,  municipiu cunoscut în ţară şi peste hotare pentru ospitalitatea sa şi reuşita acţiunilor de promovare a turismului intern şi internaţional.

Ziarul „Mesagerul de Covasna” va fi prezent  ca şi în anii trecuţi la eveniment, încercând să ia „pulsul” activităţii legate de petrecerea agreabilă a timpului liber în ţară şi peste hotare.

Deschiderea oficială are loc vineri, 11 martie a.c. la ora 11.00 la Centrul expoziţional  „Braşov Business Park”,  de pe strada Ionescu Crum nr. 1 (aproape de Carrefour pe Calea Bucureştiului), fiind precedată de o conferinţă de presă.

 

Parte integrantă din calendarul activităţilor  de profil

 

De la  omul de afaceri Sorin Dencescu, patronul  firmei braşovene „Kron-Tour” şi preşedintele Regiunii Centru a Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România în calitate de organizator şi gazdă, am aflat că   „Transylvania Tourism Fair”  face parte integrantă din calendarul activităţilor  de profil ANAT, având în ultimii ani ecou şi peste hotare.

La fiecare ediţie a manifestării  expoziţionale amintite, care vizează cu precădere organizaţiile din domeniul turismului aflate în judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, au luat şi iau în continuare parte şi tour-operatori, firme, agenţii din întreaga ţară şi din afară,  ce oferă pachete de vacanţă, dar şi sugestii, informaţii, recomandări vizitatorilor pentru o face o alegere în deplină cunoştinţă de cauză în materie de  petrecere plăcută şi reconfortantă a timpului lor liber.

Cea de-a IX-a ediție a „Transylvania Tourism Fair” face  parte integrantă  din calendarul Târgurilor ANAT 2016, urmând  a fi prezenţi peste 50 de participanţi:  mari touroperatori ai pieţei românești, reţele de agenţii de turism din ţară, hoteluri, parcuri de aventură, primării, şcoli de formare în activitatea de turism, asociaţii locale de promovare, stațiuni balneare, pensiuni, cabane, campinguri, dar şi edituri, publicații din turism, reprezentanţi ai  băncilor și societăților de asigurări,  companii aeriene etc.

 

Program interesant

După cum ne-a informat  colaboratoarea noastră  din partea organizatorilor,  Anca Zota, Project Manager  la șKron-Tour Expo Fairs & Exhibitions”, pe parcursul TTF vor avea loc o serie prezentări ale unor firme,  evenimente, concursuri,  expoziţii, standuri ale meşterilor popular – programe   apreciate  de vizitatori, dar şi diferite activitati conexe, seminare şi workshop-uri pentru specialiştii din turism, întâlniri ale profesioniştilor din domeniu, dezbateri pe teme de interes general.

Pentru a prezenta doar un singur exemplu, să spunem că  încă din prima zi, anume vineri, între orele 13.30 – 15.30  la Sala șConstantin Brâncusi” (mezanin)   este planificat  un Atelier de lucru în turism intitulat „Oameni în companii de viitor”.

Programul  TTF este următorul: vineri, 11 martie, între orele 11.00 – 20.00; sâmbătă, 12 martie,  şi duminică, 13 martie, de la 10.00  la 18.00.

Intrarea este liberă !

 

Oferte pentru  sejur  în pensiuni şi pe litoral de Paşte

 

Cum  mai este ceva vreme până la Sărbătorile Pascale  Ortodoxe (anul acesta ele coincid cu ziua de 1 Mai, cele catolice fiind pe 27 martie)  agenţiile  de turism s-au gândit să propună  de timpuriu varainte  pentru mini-vacanţa respectivă. Ca atare,  cei interesaţi vor putea găsi la Târgul de turism transilvan de la Braşov  şi  oferte privitoare la petrecerea câtorva zile liniştite, într-un cadru pitoresc în mijlocul naturii.  Deja pensiunile rurale din judeţul Covasna, dar şi hotelurile mai mari din zona au pregătit pachete de cazare şi servicii pentru intervalul amintit, astfel că  turiştii au de unde alege, oferta fiind bogată.

 

                                                Expoziţie de fotografii

. .    

   Aşadar, cititorii trebuie să reţină că la ediţia a IX-a a Târgului „Transylvania Tourism Fair” (TTF)   vor găsi o varietate de oferte de sejururi, excursii, vacanţe în ţară şi în străinătate, pe litoral, destinatii exotice, circuite, city-break-uri, turism balnear, bilete de avion, reduceri importante de preţuri la oferte în perioada Târgului şi o serie de manifestări adiacente.

Va fi vernisată şi o Expoziţie cu imagini atât din  Delta Dunării şi Maramureş, cât si din Irlanda de Nord, Namibia, Islanda, Scoția, Iordania ş.a.

„Un om informat”…

 

    Nu vă rămâne decât să faceţi în acest final de săptămână, dragi prieteni, o plimbare la Braşov pentru a vă documenta în vederea stabilirii  agendei  dv.de vacanţă pentru anul 2016. De asemenea, cei care vor trece pragul acestui eveniment, vor avea sansa de a câştiga numeroase premii ce constau în sejururi pe litoral, pachete de tratament la wellness, spa şi multe altele.

      Fiindcă ştiţi cum se spune? „Un om informat este un om mai bogat!”

                                                                                                          Horia C. Deliu

 

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail