Concursul pentru schimbarea logo-ului Zilelor Sf . . ântu Gheorghe a fost câștigat de un designer covăsnean. Proiectul lui Tamas Fesus, originar din Târgu Secuiesc și stabilit de 6 ani în Marea Britanie, a fost cel desemnat câștigător de către autoritățile locale, dintr-o serie de 31 de propuneri.

Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, noul logo al Zilelor Sfântu Gheorghe a fost prezentat de către reprezentanții Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe. Participând și el la conferință, printr-o legătură realizată online, cu ajutorul programului Skype, artistul câștigător a declarat: „Sunt de șase ani în Anglia, am lucrat cinci ani de zile la o firmă de design, pe care am părăsit-o anul trecut în iunie și de atunci sunt free-lancer. (…) Logo-ul vine din ideea de a combina litera „s”, care se regăsește în fiecare limbă la începutul numelui „Sfântu Gheorghe”, corpul dragonului și corpul Sfântului Gheorghe. (…) Întotdeauna încerc să creez logo-uri prin care să dau repere bune, care să poată fi folosite și în alte afișe.”

„Logo-ul propus trebuia să fie minimalist, cu caracter distinctiv, cu aspect elegant și clasic, uşor de recunoscut şi de reţinut. La luarea deciziei Biroul de Imagine din cadrul primăriei a ţinut cont de toate criteriile din anunţ. Deşi termenul de depunere a proiectelor a fost unul scurt, Primăria a primit multe proiecte valoroase, competiţia între logo-uri fiind una foarte strânsă, prin urmare procesul de luare a deciziei a fost unul greu. (…) S-au depus logo-uri frumos executate, cu caracter tradiţional, dar şi logo-uri dinamice, marcante, realizate în stil artistic  sau interpretări curajoase,  moderne ale simbolurilor. Logo-ul care a îndeplinit toate cerinţele din anunţ şi a fost selectat este cel al lui Tamás Fésüs, și îl felicităm şi pe această cale.” – se arată într-o postare pe pagina oficială a Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe.

Noul logo al Zielor Orașului a fost prezentat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul Primăriei, în prezența viceprimarilor Sztakics Eva, Tischler Ferenc și a purtătorului de cuvânt al Zilelor Orașului, Erdely Andras. Artistul câștigător s-a ales cu frumoasa sumă de 3500 de  lei pentru lucrarea sa.

Ioana Ardeleanu

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail