. . Turiștii au început deja să facă rezervări la pensiunile covăsnene din reţeaua Asociaţiei Naţionale a Turismului  Rural Ecologic şi Cultural (ANTREC), pentru sărbătorirea Paștelui ortodox și pentru petrecerea zilei de 1 Mai.

Daragus Attila, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Turismului  Rural Ecologic şi Cultural (ANTREC) – filiala Covasna, a declarat ieri că rezervările locurilor din pensiuni au început deja. Potrivit acestuia, în momentul de față, pensiunile covăsnene din reţeaua ANTREC sunt rezervate în proporție de 30%, pentru sărbătorirea Paștelui ortodox și pentru ziua de 1 Mai, iar rezervările sunt făcute, în mare parte, de persoane din sudul țării.

„Rezervările au început nu de mult și avem în jur de 30% din totalul locurilor rezervate, pentru Paștele Ortodox, iar de acum, în continuare, se vor face rezervări. De obicei, rezervările sunt în procent de 100%, de Paștele Ortodox. Acum am putea să vindem și 200%, pentru că tot timpul vindeam și de Paște 100% și de 1 Mai 100%, dar acum aceste sărbători cad în aceeași dată.  Cei care au rezervat până acum sunt din sudul țării.” – a declarat președintele Antrec Covasna, Daragus Attila.

Acesta a precizat că turiştii sunt atraşi de tradiţiile și gastronomia zonei.”Turiștii cred că sunt atrași de tradițiile locale și de gastronomia mixtă din această zonă. Avem și bucătărie românească și bucătărie ungurească, secuiească și este mai interesant, cred eu (…).”- a spus Daragus Attila.

Potrivit acestuia, cei care vor sărbători Paştele la pensiunile covăsnene din reţeaua ANTREC vor fi întâmpinaţi cu bucate tradiţionale, specifice locului. Nu vor lipsi ouăle roşii, ciorba de miel, drobul, papricaşul, sau friptura de miel. Turiştii vor putea merge la slujba de Înviere la bisericile din împrejurimi și conform obiceiului zonei, fetele, femeile, vor fi stropite cu apă sau cu parfum.

Daragus Attila a menționat că, la cerere, vor putea fi organizate drumeții, pentru cunoașterea zonei. El a opinat că 2016 ar putea fi un an bun pentru pensiunile agroturistice covăsnene și că numărul turiștilor străini ar putea crește în acest an:

„Dacă vom avea și o vreme bună, călduroasă, cum a fost și anul trecut, cred că va fi un an foarte, foarte bun, numai că mi-e teamă că va fi o vară răcoroasă, pentru că nici iarnă nu prea am avut. (…). Cred că vor fi mai mulți turiști străini, decât în anii precedenți. Doar că, ar fi nevoie de o vară foarte călduroasă, pentru că în zona noastră, turiștii vin când vara este călduroasă.” – a spus Daragus Attila.

Filiala ANTREC Covasna cuprinde, în prezent, 27 de pensiuni.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail