Campania însămânțării de primăvară ar putea începe cât de curând, dacă vremea va continua să se încălzească.

Directorul Direcției Agricole, ing. Könczei Csaba a declarat că dacă vremea va continua să fie favorabilă, la sfârșitul acestei săptămâni, tot mai mulți agricultorii ar putea începe să scoată utilajele agricole pe câmp.

„În ultimele două zile am văzut mișcare; au început oamenii să iasă pe câmp, am văzut și o mașină de semănat, dar încă nu putem vorbi de începutul campaniei de însămânțare de primăvară. Însă,  dacă ține vremea așa, la sfârșitul acestei săptămâni ar putea să intre cu multe utilaje în câmp.” – a menționat directorul Direcției Agricole.

În urma campaniei de însămânțare, în această primăvară ar urma să fie semănate un număr aproximativ de 40.000 de hectare.  Könczei Csaba a declarat că din cauza lipsei precipitațiilor de astă-iarnă agricultorii ar putea întâmpina o serie de probleme, în cazul în care în perioada următoare nu va ploua.

„În total, în jur de 40.000 de hectare sunt arate din toamnă și urmează a fi însămânțate în primăvară. Avem undeva la 25.000 hectare deja însămânțate, înființate culturi, în mare. Urmează să fie semănate cereale de primăvară, orzoaică de primăvară, grâu de primăvară, porumb, sfeclă, cartofi, bineînțeles și niște culturi pentru furaje- vorbesc de siloz de porumb, sfeclă furajeră, acestea sunt culturile de primăvară principale. Demararea campaniei va depinde de starea vremii. Din păcate nu am avut o iarnă cu precipitații destule, avem o secetă pedologică, deocamdată, iar dacă nu vom avea o perioadă ploioasă, în următoarele săptămâni, vom avea anumite probleme.” – a spus directorul Direcției Agricole Covasna.

. . Ioana Ardeleanu

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail