. . Peste 30 de elevi covăsneni, din gimnazial și din cel liceal, s-au calificat pentru etapa națională a Olimpiadei de limbă, comunicare și literatură română, programată pentru luna aprilie.

În data de 27 februarie, la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe,s-a desfășurat etapa județeană a Olimpiadei de limbă, comunicare și literatură română.

Conform datelor postate vineri pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Covasna, la eveniment s-au prezentat în total 237 de elevi de gimnaziu și de liceu, de la unități de învățământ din județ.

Punctajul necesar calificării la etapa națională a fost de minim 100 de puncte pentru elevii de la secția română  și de minim 85 de puncte, pentru cei de la secția maghiară.

Din informațiile postate pe site-ul ISJ Covasna, 37 dintre elevii care s-au prezentat la etapa județeană s-au calificat pentru etapa națională a olimpiadei. 27 dintre elevii calificați la națională sunt din ciclul gimnazial.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Covasna, inspectorul școlar prof. Maria Pandele, a declarat că etapa națională este programată în perioada 16 -19 aprilie 2016, la Râmnicu Vâlcea – pentru gimnaziu și în perioada 20-24 aprilie – pentru liceu, la Târgoviște.

Rezultatele obținute la etapa județeană a Olimpiadei de limbă, comunicare și literatură română pot fi văzute pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Covasna, www.isj.educv.ro, secțiunea „Articole recente”.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail