Elevii de clasa a XI-a și a XII-a/ XIII-a susțin săptămâna aceasta simularea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat. Simularea primei probe, cea de limba și literatura română, are loc astăzi.

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat pentru elevii claselor a XI –a,  a XII-a/XIII-a din anul școlar 2015 – 2016 se desfășoară în perioada 7- 10 martie (a.c.).

Astăzi, 7 martie, are loc simularea probei la limba și literatura română, marți, 8 martie (a.c.), simularea probei la limba și literatura maternă, miercuri, 9 martie – a probei la alegere a profilului, iar în data de 10 martie – simularea probei la alegere a profilului și specializării (doar pentru elevii claselor a XII-a).

Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Covasna, www.isj.educv.ro . . , în județul nostru vor participa la simulare 1.717 elevi de clasa a XI-a (482 de la secția română și 1.235 de la secția maghiară), respectiv 1520 de elevi din clasele a XII –a și a XIII-a (440 la secția română și 1.080 la secția maghiară).

Aceeași sursă arată că simularea probelor scrise începe, în zilele menționate, la ora 09.00 și se desfășoară în condiții de examen, în săli supravegheate video, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8.30.

Conform comunicatului, pentru elaborarea răspunsurilor, elevii vor avea la dispoziție trei ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor pentru fiecare candidat.

„Rezultatele simulării vor fi afișate la fiecare unitate școlară în data de 18 martie (a.c.). Acestea vor fi analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei,  ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”. – se arată în comunicatul de presă al ISJ Covasna.

În perioada 22 – 24 februarie 2016 s-a desfășurat simularea națională a Evaluării Naționale pentru elevii de clasa  a VIII-a.

Potrivit Ordinului nr. 3069/14.01.2016 privind organizarea şi desfăşurarea simulării Evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional în anul şcolar 2015-2016, simulările sunt organizate „pentru a-i familiariza pe elevi cu rigorile unei evaluări naționale, respectiv ale unui examen de bacalaureat național și cu scopul de a optimiza rezulatele obținute de către elevii din învățământul preuniversitar, la finalul studiilor gimnaziale/ liceale”.

La nivelul județului nostru, în organizarea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna, în luna noiembrie 2015 s-a desfășurat simularea probelor Evaluării Naţionale, iar în luna decembrie 2015, cea a probelor scrise obligatorii din cadrul examenului de Bacalaureat.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail