În cursul zilei de ieri, în mai multe localităţi din judeţul Covasna au fost organizate acţiuni dedicate Zilei Armatei Române. Cu această ocazie, prefectul judeţului Covasna, György Ervin şi subprefectul Valentin Ionaşcu au participat la acţiunile desfăşurate la Monumentul Ostaşului Român din Sfântu-Gheorghe.

La Covasna Asociaţia Iustinian Teculescu a marcat Ziua Armatei prin depuneri de coroane.

La începutul ceremonialului militar şi religios, reprezenzantul guvernului, însoţit de co­man­dantul garnizoanei, a salutat drapelul de luptă şi a trecut în revistă garda de onoare. După intonarea imnului naţional s-a oficiat un serviciu religios.

În cuvântarea sa, György Ervin a spus: „În fiecare an, ziua de 25 Octombrie, Ziua Armatei Româ­niei, reprezintă un prilej deosebit de cinstire a Oştirii – factor de echilibru şi stabilitate în societate. Cu această ocazie ne înclinăm capul cu respect în faţa acelora care au luptat de-a lungul secolelor pentru libertatea, unitatea naţională şi integritatea teritorială a României. Datorăm un profund respect faţă de soldatul român care s-a jertfit, rămânând de cele mai multe ori anonim, pentru ca numele său să se identifice, pentru eternitate, cu cel al ţării şi al poporului său (….) Permiteţi-mi, ca de Ziua Armatei României să vă adresez cele mai calde felicitări şi urări de succes în misiunea de a servi patria” – şi-a încheiat discursul prefectul judeţului Covasna.

La finalul ceremonialului militar şi religios György Ervin, împreună cu subprefectul Valentin Ionaşcu, reprezentanţii autorităţilor publice locale şi reprezentanţii garnizoanei militare au depus coroane şi jerbe de flori la monumentul Ostaşului Român. (A.M.C.)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail