. . Anul 2016 a fost declarat în Patriarhia Română ca „Anul omagial al educației religioase, a tineretului creștin ortodox”. În cadrul acestor manifestări, sectorul teologic-educțional al Patriarhiei Române organizează Concursul Național de creație- „Biserica și Școala din sufletul meu”.

 În Biserica Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Sita Buzăului, Protopopiatul Întorsura Buzăului a fost demarat, Proiectul „Picătura de cerneală. Copiii din grupul de cateheză vor participa la o serie de activități cu caracter duhovnicesc, artistic, lieterar cât și creativ.

Cu această ocazie, sâmbătă, 27.02.2016, copiii din grupul de cateheză sub îndrumarea Părintelui Paroh Tohănean Iulian Petru și a profesorului de Religie, Muntean Adrian, au confecționat manual mărțisoare care au fost puse spre achiziționare de către credincioșii parohiei, prezenți în Duminica a 34-a după Rusalii, la Sfânta și dumnezeiasca Liturghie.

Veniturile strânse din această activitate, alături de alte resurse alocate proiectului, vor fi folosite pentru diferite acțiuni cu caracter educațional și filantropic. Toate aceste activități au ca scop implicarea activă a copiilor în viața Bisericii și la o mai strânsă legătură  între  Copil (familie)-Biserică-Școală-Societate.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail