. . Un angajat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, fiind acuzat că şi-ar fi însuşit în mod ilegal peste 40.000 de lei din taxele pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar.

Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Covasna remis  ieri AGERPRES, agentul de Poliţie, care desfăşura activitate cu publicul la ghişeu, ar fi eliberat în perioada 2009-2013 un număr de 4.107 certificate de cazier judiciar, fără ca la dosar să se regăsească chitanţele ce fac dovada achitării taxei de prestare a serviciului.

„Acesta avea ca atribuţii de serviciu primirea cererilor de eliberare cazier judiciar, însoţite de dovada achitării taxei de eliberare în valoare de 10 lei, timbru fiscal în valoare de 2 lei, respectiv eliberarea certificatelor de cazier judiciar. Cu toate că acesta cunoştea metodologia de eliberare a certificatelor de cazier judiciar, în perioada 2009-2013 a eliberat un număr total de 4.107 certificate de cazier judiciar fără ca la dosar să se regăsească chitanţa prin care se face dovada achitării taxei de prestare a serviciului, respectiv taxa de 10 lei/certificat care trebuia achitată la Trezoreria Covasna. Prin această metodă inculpatul I.L. şi-a însuşit sumele de bani primite de la solicitanţi cu titlu de taxă de eliberare a acestor certificate de cazier judiciar obţinând pentru sine un folos necuvenit în suma de 41.070 lei, prejudiciul fiind recuperat integral de la inculpat”, se arată în comunicat.

Bărbatul, cercetat până acum în stare de libertate, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de abuz în serviciu în formă continuată.

 Oana Mălina Negrea/AGERPRES 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail