Lucrări de modernizare și reabilitare a străzilor, dar și construcții și proiecte noi – acestea sunt o parte din planurile pe care Primăria Baraolt le are pentru anul acesta.

Bugetul anului în curs al orașului Baraolt este  menit să aducă o serie de schimbări mult așteptate și de altfel necesare localității. O mare parte din bani vor fi investiți în extinderea rețelei de apă a orașului, dar și în lucrări de infrastructură și construcții noi.

„Avem două lucrări în desfășurare, prima lucrare se referă la alimentarea cu apă a orașului Baraolt, modernizarea stației de captare a apei, a rețelelelor de canalizare, și a stației de epurare, pentru această lucrare avem alocate 3,4 milioane lei. A doua lucrare, care se continuă de anul trecut, este pentru reabilitarea și modernizarea străzilor (…) aici am investit în jur de 480.000 lei. Majoritatea investițiilor de anul acesta merg pe infrastructură, vom reabilita o porțiune din strada Trandafirilor, vom reabilita și moderniza strada Piața Libertății, strada Păcii și o porțiune din strada 1 decembrie 1918.” – a explicat administratorul public al orașului, Csiki Laszlo.

Potrivit acestuia, bugetul alocat pentru anul în curs este cu aproximativ 30% mai mic decât cele de care Primăria Baraolt a beneficiat anii anteriori, iar investițiile din ultimii trei ani depășesc 5 milioane de lei.

„Pe lângă aceste lucrări pe care sperăm să le finalizăm anul acesta, mai avem câteva achiziții: o autoutilitară, un GPS pentru măsurări topografice și cadastru și 4 stații de autobuze în Baraolt și în satele aparținătoare. De asemenea, construim un garaj pentru autospeciale pentru incendiu, prim-ajutor și descarcerare, acestea vor fi echipate, și sperăm să terminăm până la finalul anului.” – a mai spus acesta.

Orașul Baraolt va avea în sfârșit campus școlar

Lucrările la campusul școlar, începute în urmă cu mulți ani, ar putea fi finalizate în sfârșit. Administratorul public al orașului Baraolt, Csiki Laszlo spune că starea celor două clădiri ale campusului, împreună cu terenul de sport și curtea școlii au fost evaluate și urmează a fi întocmit proiectul în urma căruia lucrările să poată fi finalizate.

„Avem un campus școlar început de foarte mulți ani, realizat în proporție de aproximativ 20%,  pentru care facem un proiect tehnic și încercăm să realizăm investiția. În unul dintre proiectele de operațiuni regionle vor fi alocate sume pentru aceste lucruri, vrem să finalizăm cele două clădiri începute și vrem să amenajăm curtea școlii și terenul de sport, pentru care a fost începută construcția și a rămas nefinalizată. Am făcut o evaluare a stării lor iar acum facem un proiect pentru a putea să le finalizăm.” – a mai explicat Csiki Laszlo.

. . Un teren de sport multifuncțional și un parc modern și extins

Potrivit administratorului public, Primăria Baraolt a început demersurile pentru amenajarea unui teren de sport multifuncțional, cu gazon artificial, pe care speră să îl poată finaliza până la sfârșitul anului, și tot până atunci, se dorește finalizarea parcului Millenium – parc ce era modernizat doar în proporție de 50%.

„Facem un studiu de fezabilitate și un proiect tehnic pentru un teren de sport multifuncțional, cu suprafață sintetică, pe care sperăm să îl finalizăm anul acesta. Mai avem în plan amenajarea parcului Millenium, care este pe jumătate terminat. Întrucât cealaltă jumătate era în proprietate privată, am cumpărat-o anul trecut iar acum dorim să îl amenajăm în totalitate până la finalul anului.” – a mai spus Csiki Laszlo.

Printre altele, acesta a mai explicat că Primăria mai are în plan un proiect pentru extinderea rețelei de apă și canalizare în localitatea Biborțeni, un proiect tehnic pentru modernizarea DC 38, și un proiect tehnic pentru modernizarea pieței agroalimentare, pe care aceștia doresc să o finalizeze, de asemenea, până la finele anului.

Ioana Ardeleanu

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail