Foto: M.D.C

O delegație din partea Primăriei comunei Vâlcele, compusă din șase persoane, va participa la un concurs gastronomic gastronomic ce se va desfășura la sfârșit de săptămână, în Ungaria, la Kistarcsa.

„Este vorba despre un concurs intenațional de tăiere a porcului, în Ungaria, lângă Budapesta, în localitatea Kistarcsa. Sâmbătă dimineața este concursul în sine. Participă echipaje din Ungaria, România, Polonia, Croația și nu numai. Am participat și anul trecut și mergem și acum. Mergem noi, dar știu că vor merge și cei de la Turia. Vom pregăti preparate tradiționale; ne vom prezenta cu ele la juriu, iar juriul va trage concluzii”. – a spus ieri viceprimarul comunei Vâlcele, Nicolaie Cucu.

Participă și la Festivalul „Pomana Porcului” de la Balvanyos

Potrivit acestuia, comuna Vâlcele va fi reprezentată și la Festivalul Internațional „Pomana Porcului”, ce va avea loc la Balvanyos, în perioada 19 – 21 februarie (a.c.).

Preşedintele Asociaţiei pentru Turism Rural şi Ecologic (ANTREC) Covasna, Daragus Attila, care este şi primar al comunei Turia și unul dintre organizatorii Festivalului „Pomana Porcului” de la Băile Balvanyos, a declarat marți că la eveniment sunt așteptate echipe din țară, dar și din Ungaria și Croația.

Ana Alina Costache . .

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail