Începând din 15 februarie (a.c.), pensionarii și asigurații din sistemul public de pensii pot beneficia de tratament balnear, în limita locurilor disponibile.

În ceea ce privește biletele de tratament alocate pentru acest an, reprezentanta Compartimentului de comunicare al Casei Județene de Pensii (CJP) Covasna, Köllő Piroska, a transmis următoarele informații: ”Potrivit prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu completările şi modificările ulterioare, Casa Naţională de Pensii Publice contractează locuri la tratament balnear, la începutul fiecărui an, în limita fondurilor aprobate prin bugetul asigurărilor sociale de stat şi repartizează numărul total de bilete de tratament pentru fiecare casă judeţeană de pensii în funcţie de numărul total de potenţiali beneficiari şi în funcţie de valorificările din anii precedenţi. În Monitorul Oficial nr. 64/28.01.2016 a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 18/2016 privind acordarea prestațiilor sub forma biletelor de tratament balnear pentru anul 2016, prin sistemul organizat  și administrat de Casa Națională de Pensii  Publice.

Conform prevederilor Legii nr. 263/2010, locurile de tratament balnear se asigură în unităţile de tratament din proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice  (Societatea de Tratament Balnear  și Recuperare a Capacității de Muncă-  T.B.R.C.M. S.A), în număr de 13 la nivelul ţării şi, în completare, prin contracte încheiate, potrivit legii, cu alte unităţi de profil. După finalizarea acestor contracte vom reveni cu informații suplimentare despre stațiunile și numărul total de locuri allocate județeului nostru.”- a transmis ieri reprezentanta CJP Covasna.

Potrivit acesteia, prima serie de bilete va începe în data de 15 februarie 2016.

„Societatea de Tratament Balnear  și Recuperare a Capacității de Muncă  T.B.R.C.M.  S.A, având ca obiect asigurarea serviciilor de tratament balnear, cazare și masă pentru beneficiarii biletelor de tratament balnear eliberate prin interemediul Caselor Județene de pensii, anunță că  prima zi de intrare  a seriei I este data de 15 februarie 2016. Această societate deține în total 13 complexe balneare, având o capacitate hotelieră totală de 3.139 locuri de cazare/serie, în cele 19 serii a câte 16 zile calendaristice. În rândul pensionarilor județului nostru, cele mai cunoscute și apreciate complexe  balneare dintre acestea sunt :Hotelul <<DACIA>> din stațiunea Covasna, cu o capacitate totală de 294 locuri/serie; Hotelul <<CERES>> din stațiunea 1 Mai, județul Bihor, care oferă tratamente similar cu cele de la Băile Felix, cu o capacitate totală de 460 locuri/serie, Hotelul <<IALOMIȚA>> din stațiunea Amara, județul Ialomița, cu o capacitate totală de 488 locuri/serie, Hotelul <<LIVADIA>> din stațiunea Olănești, județul Vâlcea, pentru afecțiuni digestive, cu o capacitate totală de 264 locuri/serie, Hotelul <<Perla>> din stațiunea Lacu Sărat, județul Brăila, cu o capacitate totală de 164 locuri/serie. Bazele de tratament ale societății T.B.R.C.M. S.A sunt printre cele mai performante din sistemul românesc de recuperare a capacității de muncă, fiind dotate cu aparatură medicală de înaltă tehnologie, oferind accesul la resursele naturale (mofete, ape termale, ape sulfuroase, nămol terapeutic, etc) și având personal medical calificat, cu mare experiență în tratarea diverselor afecțiuni (reumatismale, ale aparatului locomotor, afecțiuni intestinale, hepatice, cardio vasculare, nevroze, etc…). O descriere detailată a serviciilor oferite de sucursalele societății o puteți găsi pe pagina web a societății: www.tbrcm.ro, precum și pe pagina de Facebook.”- a spus reprezentanta Compartimentului de comunicare al Casei Județene de Pensii (CJP) Covasna, Köllő Piroska.

Cereri pentru biletele de tratament

Cererile în vederea obţinerii unui bilet de tratament se pot depune deja.

„Cererile se depun de la data de 15 ianuarie 2016 la  Casa judeţeană de Pensii Covasna,  pentru tot cursul anului 2016. Cererile sunt formulare tipizate care sunt puse la dispoziţia solicitanţilor la ghişeul instituţiei sau se pot descărca de pe site-ul Casei Judeţene de Pensii Covasna: www.pensii.covasna –ro.eu . . , capitolul Formulare. Lângă cerere  – în cazul pensionarilor – trebuie ataşată copia actului de identitate şi un cupon de pensie. Durata de sejur este de 16 zile calendaristice, iar durata tratamentului balnear este de 12 zile lucrătoare.”- a spus reprezentanta Compartimentului de comunicare al Casei Județene de Pensii (CJP) Covasna, Köllő Piroska.

Potrivit acesteia, până în prezent au fost înregistrate peste 240 de cereri pentru diferite stațiuni, pentru orice perioadă a anului 2016, iar în 2015 au fost înregistrate în total 2.351 cereri.

A.C.

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail