Sportiva Clubului Sportiv Municipal (CSM) Sfântu Gheorghe, Bobocea Claudia, a reușit performanța de a se califica la Campionatul Mondial din Statele Unite ale Americii.

În cadrul celei de-a 18-a a ediții a Turneului Internațional „Vectis – Meeting”, care s-a desfășurat weekend-ul acesta la Luxemburg, aceasta a obținut timpul 4:09,64, iar în urma rezultatelor s-a calificat la Campionatul Mondial din Statele Unite ale Americii, care va avea loc în perioada 17-20 martie (a.c.) la Portland.

„O felicit și pe ea și pe antrenorul ei Anghel Valentin, și îi doresc mult succes. (…) Este un rezultat extraordinar la care nu ne așteptam; este prima sportivă a României care se califică la Campionatele Mondiale din Statele Unite ale Americii.” – a spus directorul CSM Sfântu Gheorghe, George Carcadia.

Rezultate excepționale și din partea celorlalți sportivi ai CSM Sfântu Gheorghe

În weekend s-a desfășurat etapa I a Grand Prix-ului Campionatului Național de atletism de la București. Sportiva CSM Adelina Tănăsie  a obținut locul I la proba 800 metri, cu timpul 2:07,09 și locul III la proba 400 metri cu timpul 57:16, de asemenea, atletul Trofin Cosmin a adus acasă două premii, acesta a obținut locul I la proba 800 metri, reușind să parcurgă distanța în doar 1:52,16 și locul VI la proba 1500 metri, unde a obținut timpii 4:01,60.

Tot în acest weekend, la Craiova s-a desfășurat finala Campionatului Național de Seniori la lupte libere – feminin și masculin, unde luptătorul Vitalyos Alpar – 97 kilograme a obținut locul I. În cadrul aceluiași campionat, luptătoarea Incze Kriszta – 63 kilograme s-a clasat pe locul I, aceasta a învins-o pe sportiva CSM Craiova, aducând acasă o medalie de aur. Titlu național și medalie de aur și din partea sportivei Adina Popescu, aceasta a învins-o în finală pe luptătoarea Clubului Sportiv Galați cu 6-1. De asemenea, sportivele Andrei Roxana – 58 kilograme și Mădălina Linguraru – 48 kilograme, au adus acasă fiecare câte un loc III, deși, potrivit directorului CSM Sfântu Gheorghe, George Carcadia, în ultima vreme aceasta din urmă s-a confruntat cu anumite probleme la unul dintre umeri.

La competiția pe echipe din cadrul Campionatului Național de Seniori, clubul CSM Sfântu Gheorghe a obținut medalia de bronz și s-a clasat pe locul III, pe locul II fiind clasată echipa Steaua, iar pe primul loc cea a Timișoarei.

George Carcadia i-a felicitat pe antrenorii și pe sportivii CSM Sfântu Gheorghe și s-a declarat deosebit de impresionat de rezultatele extraordinare pe care aceștia le-au obținut weekend-ul acesta, în mod special de cele aduse de sportiva Bobocea Claudia, care a reprezentat surpriza începutului de an pentru Clubul Sportiv Municipal.

Ioana Ardeleanu . .

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail