. . Mai mulți participanți la evenimentele organizate la Sfântu Gheorghe, de Sărbătoarea Unirii Principatelor Române, ne-au semnalat  faptul că pe fațada clădirii Primăriei Sfântu Gheorghe este arborat un steag negru, între steagul național al României și steagul Uniunii Europene.

„ Este strigător la cer. Nu ajunge că primarul Antal Arpad și nici viceprimarii municipiului Sfântu Gheorghe  nu participă la manifestările oficiale, mai arborează și steagul negru pe clădirea Primăriei unde, culmea, este pus între steagurile României și a Uniunii Europene” a spus primul dintre participanții care ne-au semnalat această situație ce ridică mari semne de întrebare.

Contactat telefonic, viceprimarul Tischler Frencz ne-a comunicat că „steagul negru este arborat în semn de doliu pentru decesul deținătorului titlului PRO URBE, Sinka Mozes, care a încetat din viață sâmbătă, 23 ianuarie”. Întrebat dacă este legal ca acest drapel negru, de doliu, să fie arborat între steagul național al României și steagul Uniunii Europene, Tischler Ferenc a menionat că  „nu știe” unde este pus steagul.

Prefectul județului Covasna, Sebastian Cucu, a precizat că odată ce a primit  informația cu privire la prezența steagului negru pe fațada Primăriei Sfântu Gheorghe,  a solicitat lămuriri de la reprezentanții instituției care i-au comunicat că „ steagul este arborat în semn de doliu pentru decesul domnului Sinka Mozes,  deținător al  titlului PRO URBE”.

„Este o practică la aproape toate instituțiile  ca atunci când pleacă dintre noi un reprezentat de seamă al comunității, să se arboreze steagul negru de doliu. Noi înțelegem că trebuie să acordăm respectul care se cuvine acestei personalități a orașului Sf. Gheorghe, dar, consider că steagul negru putea să fie dat jos azi, 24 ianuarie,  ca să se elimine orice discuție”

Maria Graur

 

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail