Preșcolarii de la grupla „Albinuțele” conduși de doamnele educatoare Lădaru Adina și Cristea Mihaela l-au sărbătorit vineri, 15 ianuarie, pe marele poet Mihai Eminescu, de la nașterea căruia s-au împlinit 166 de ani. Micuții au interpretat poezii din opera marelui poet, în cadrul unui concurs de recitare. . .

Participanților la concurs li s-au alăturat și copiii de la grupa maghiară „Fluturașii”, conduși de doamnele educatoare Deske Eniko și Demeter Csilla. Împreună au sărbătorit acest eveniment în cadrul parteneriatului încheiat la nivel de unitate. Aceștia au aflat cine a fost Mihai Eminescu și ce a reprezentat pentru literatura română. Au ascultat cu plăcere și i-au aplaudat pe colegii de grădiniță care au recitat, susținându-i cu mare drag, în final interpretând frumoasele versuri ale poeziei „Somnoroase păsărele” scrise de marele poet.

Împreună au reușit prin această activitate să aducă un omagiu marelui poet al neamului nostru, Mihai Eminescu.

Copiii trebuie să știe de mici cine a fost Mihai Eminescu și ce a reprezentat pentru literatura si pentru cultura noastrã. Într-o perioadă în care interesul copiilor pentru lecturã este din ce în ce mai scăzut, este de datoria noastrã să-i învățăm pe cei mici care sunt adevăratele valori.

Educatoare: Lădaru Adina

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail