Primăria comunei Barcani are începând din această iarnă, propriul utilaj de deszăpezire. . .

Utilajul a fost achiziționat cu fonduri europene, în cadrul unui proiect ce a fost depus prin Grupul de Acțiune Locală (GAL) Progressio, în vara anului 2015 și finalizat în luna noiembrie a aceluiași an.

În cadrul proiectului, în valoare de 140.000 de euro, Primăria Barcani a achiziționat utilaje și echipamente pentru serviciul de dezăpezire și pentru întreținerea drumurilor comunale.

„Este vorba despre o basculantă <<Iveco>>, ce poate fi folosită vara și la stropit, la curățarea străzilor etc, și iarna avem sărăriță și plug. Este o mașină multifuncțională care este nemaipomenită pentru serviciul public de transport. Noi avem serviciul public de transport; în cadrul serviciului public de transport am achiziționat această mașină multifuncțională, care ne este de un real folos”, ne-a spus primarul comunei Barcani, Gheorghe Marin.

Acesta este cea de –a treia investiție a Primăriei Barcani, cu finanțare europeană, prin GAL Progressio – cele două proiecte anterioare având ca finalitate achiziționarea unui microbuz pentru serviciul public de transport și dotarea căminelor culturale.

„Am fost sprijiniți cu brio de către conducerea GAL Progressio și sperăm ca în continuare să existe aceeași colaborare, care a fost fructuoasă până în acest moment” – a declarat primarul comunei Barcani, Gheorghe Marin.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail