. . Firma de transport S.C. Multi-Trans S.A. din Sfântu Gheorghe ar putea în curând să intre în posesia unor autobuze noi și performante.

În vara anului trecut, directorul S.C. Multi-Trans S.A. spunea că atât Primăria cât și conducerea firmei căutau informații despre autobuzele electrice sau hibride în vederea achiziționării întrucât, cele pe care firma le deține sunt vechi, iar unele noi ar însemna un pas important atât pentru protecția mediului cât și din punctul de vedere al consumului.

„Ne-ar mai trebui câteva autobuze. Trebuie să schimbăm vreo patru din lotul mai vechi şi încă vreo 2-3 sigur ne mai trebuie. Acum avem vreo 14 autobuze. (…) Noi nu putem să le achiziţionăm pentru că nu ne permitem financiar, dar Primăria va putea. Momentan încercăm să strângem informaţiile să vedem dacă există nişte proiecte, fonduri nerambursabile sau parţial nerambursabile, să vedem ce oportunităţi putem să avem” – declara la momentul acela, directorul Multi-Trans, Tittesz Zoltán.

 

În preajma Crăciunului, locuitorii din cartierul Simeria și cei din împrejurimile Stadionului Municipal, au putut admira în toată splendoarea lui, timp de câteva zile, un autobuz al firmei S.C. Multi-Trans S.A. defectat și abandonat chiar pe trecerea de pietoni din fața Școlii Gimnaziale  „Varadi Jozsef”.

„Avem autobuze vechi, de mâna a doua sau a treia, se strică. (…) Nu am primit finanțare de la Primărie pentru achiziționarea unor autobuze noi, nici buget nu este. Avem în jur de 15 autobuze funcționale, active, din care cam 10 – 11 lucrează.”  – a explicat Ing. Șef, Bokor Alexandru.

Primul autobuz electric, în stadiu de testare

Potrivit Ing. Șef Bokor Alexndru, firma de transport în comun a primit zilele acestea un autobuz nou, care se află în faza de testare, însă, acesta speră ca până la finalul lunii, S.C. Multi-Trans S.A. să intre în posesia mai multor astfel de autobuze.

„Acum ne-au adus un autobuz nou să îl testăm, să îl probăm, dar încă nici acela nu este în funcțiune, de mâine – poimâine va fi. (…) Avem speranța că vom primi ceva autobuze noi luna aceasta.” – a spus Ing. Șef, Bokor Alexandru.

***

Conducerea Multi-Trans a explicat că, deși pe pagina oficială a firmei era anunțată suspendarea circulației autobuzelor pe traseul Șugaș Băi – Sfântu Gheorghe, din cauza condițiilor nefavorabile și a ninsorii din ultimele zile, totuși autobuzele vor circula atât în timpul săptămânii cât și în weekenduri.

„În cursul săptămânii, în zilele normale de lucru, circulăm de la ora 16:00 și 21:00, la ora 16:00 urcăm spre Șugaș Băi și de la 21:00 coborâm spre Sfântu Gheorghe. Sâmbăta și duminica urcăm spre Șugș Băi de la ora 8:30 și la 16:00, iar la 13:00 și la 21:00 venim înapoi.” – a explicat Ing. Șef, Bokor Alexandru.

Ioana Ardeleanu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail