. . Cu ocazia „Zilei Culturii Naționale”, marcată prin nașterea poetului național Mihai Eminescu, Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni (MNCR), organizează astăzi, la Muzeul Oltului și Mureșului Superior din Miercurea Ciuc, mai multe activități cu scop educativ, la care vor participa elevii a două școli.

„Eminescu – vers și culoare” este tema pe care reprezentanții MNCR au ales-o pentru a marca cei 166 de ani de la nașterea marelui poet național Mihai Eminescu. La activități vor participa elevii Colegiului Național „Octavian Goga” și elevii Școlii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” din Miercurea Ciuc, care, printre altele, vor trebui să exprime în culori versurile poetului.

„Vom avea mai multe activități legate de „Ziua Culturii Naționale” și ziua poetului Mihai Eminescu și anume, vom avea o micro-expoziție pe care o vom prezenta elevilor care vor prticipa la activități, și o prezentare power point legată de creația poetului Mihai Eminescu dar și de ziua Culturii Naționale. Elevii implicați în proiect vor realiza desene având ca temă poeziile poetului, vor avea la alegere câteva poezii și vor realiza desene pe teme din lirica eminesciană.” – a explicat o reprezentantă a muzeului.

Potrivit acesteia, după programul organizat pentru elevi, la expoziție va putea participa orice persoană interesată.

„Noi am programat clasele de copii de la ora 08:30 până la ora 12:00, iar apoi pot veni doritori să vadă expoziția și prezentarea power point.” –  mai explicat reprezentanta MNCR.

Prezentarea power point va conține informații despre „Ziua Culturii Naționale”,  data adoptării legii, de către Parlament, prin care se reglementează ca această zi să fie marcată odată cu nașterea lui Mihai Eminescu, dar și informații despre poetul național, ir scopul întregii activități este unul strict educativ.

„Grupul țintă al acestui eveniment sunt elevii, care sunt publicul majoritar al muzeului nostru și am încercat să facem o astfel de activitate ca să le reamintim și să le îmbunătățim cunoștințele despre Eminescu și despre „Ziua Culturii Naționale. Așteptăm vizitatorii la muzeu pentru a sărbători împreună acest eveniment!” – a mai spus reprezentanta Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni.

Evenimentul se desfășoară la Muzeul Oltului și Mureșului Superior, strada Petőfi Sándor, nr. 23 din Miercurea Ciuc, între orele 08:30 și 12:00.

Ioana Ardeleanu

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail