UDMR Covasna va avea multe nume noi pe lista candidaţilor pentru alegerile locale din acest an, ce va fi prezentată public în luna martie a.c, a declarat  ieri, pentru AGERPRES, preşedintele organizaţiei, Tamas Sandor.

Potrivit acestuia, UDMR are toate şansele să recâştige majoritatea primăriilor, consolidându-şi, astfel, prima poziţie în topul partidelor din judeţ.

„În urmă cu aproape o jumătate de an am lansat consultările, am avut consultări şi în taină şi în public (…) În cele patru oraşe, Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Covasna şi Baraolt, în care avem primari, conform sondajelor noastre interne sunt câştigători (…) La comune o să fie schimbări destul de multe, din diferite motive, de la caz la caz”, a declarat Tamas Sandor.

El a menţionat că le-a cerut candidaţilor să vină cu programe concrete pentru comunitate şi a subliniat că vechimea în partid nu va fi un criteriu definitoriu în desemnarea acestora. „Mă interesează programele (…) şi dacă găsim oameni buni, cu idei şi programe bune pentru comunitate, nu mă cramponez să fie cu statut vechi în UDMR. Important e să fie un om bun pentru comunitatea respectivă şi în jurul lui să organizăm o susţinere cât mai largă”, a spus Tamas Sandor.

El a amintit că UDMR are şi doi primari, în comunele Bodoc şi Cernat, care au fost aleşi în anul 1990, deci sunt pe funcţii de 26 de ani şi vor candida pentru un nou mandat.

Tamas a mai spus că UDMR este dispusă să gireze în anumite localităţi candidaţii altor formaţiuni politice maghiare care au susţinerea comunităţii, dând exemplu comuna Zăbala, unde Partidul Civic Maghiar îl va nominaliza pe actualul viceprimar pentru a candida la conducerea Primăriei.

. . Oana Mălina Negrea/AGERPRES 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail