. . Proiectul de modificare a Legii adopţiei va fi depus la Senat la 1 februarie, a anunţat ieri într-o conferinţă de presă senatorul UNPR Sebastian Grapă, iniţiatorul proiectului de modificare a acestei legi.

„Unul dintre proiectele mele de parlamentar a fost acela de a modifica actuala Lege a adopţiei în România care de-a lungul timpului a fost amendată cu diverse chestiuni nesemnificative. Vă spun cu satisfacţie că toate aceste amendamente se regăsesc în proiectul meu iniţial, depus în ianuarie 2013, care a parcurs cele două camere, Senatul şi Camera Deputaţilor, până în luna octombrie 2015, când a fost respins. Cu alte cuvinte, Guvernul a furat din ideile pe care le-am avut şi a amendat actuala lege”, a afirmat Sebastian Grapă.

El a precizat că în luna decembrie 2015 a organizat o campanie de strângere de semnături pentru noul proiect de schimbare a Legii adopţiei, în judeţul Braşov şi în ţară. Grapă a afirmat că s-au adunat peste 82.000 de semnături, din care 15.000 din judeţul Braşov, pe care le va depune la Senat, odată cu proiectul de schimbare a legii.

„Deci societatea civilă doreşte modificarea actualei Legi a adopţiei în România, dovadă acest număr de semnături pe care le-am strâns în luna decembrie, o lună în care ştim cu toţii că oamenii sunt preocupaţi de alte lucruri de sfârşit de an. Toate suicidurile, trei la număr, care s-au întâmplat numai anul trecut în rândul copiilor, dar ele sunt mult mai multe de-a lungul timpului, se datorează faptului că legislaţia în acest moment nu este cea de care avem nevoie”, a mai spus senatorul UNPR.

Grapă a enumerat câteva dintre modificările importante propuse în noul proiect de lege: părintele adoptator să se califice mult mai uşor decât se întâmplă acum, iar compatibilitatea dintre părinte şi copil să se realizeze mai repede. De asemenea, dacă un copil abandonat în Maternitate nu este căutat timp de trei luni de nici o persoană, el va fi din start declarat adoptabil şi nu va mai fi dus în sistemul maternal, a explicat senatorul.

Întrebat ce susţinere are în Parlament pentru acest proiect de lege, Sebastian Grapă a arătat că va fi susţinut cu siguranţă de toţi colegii de partid, dar şi de 80% din grupul PSD, precum şi de o parte dintre colegii din PNL.

AGERPRES

www.agerpres.ro

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail