. . Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat ieri, pentru AGERPRES, că România are nevoie de legi dictatoriale, cel puţin în problemele administrative, astfel încât proiecte importante ale autorităţilor publice locale şi judeţene să nu mai fie blocate de probleme legate de exproprieri sau de către organizaţii neguvernamentale de mediu.

„Astăzi, România are nevoie, cel puţin în problemele administrative, de legi dictatoriale. Dacă vrei să transformi un oraş medieval, care are o infrastructură de timp medieval şi vrei să îl transformi în ceva de altă etapă istorică, ai nevoie de legi foarte dure privind exproprierile, demolările şi de tot ce ţine de asta. În România astăzi nu facem decât să gestionăm haosul şi bătaia de joc. De asta România nu va fi capabilă nici să absoarbă fonduri europene şi în continuu orice act administrativ va fi tradus prin procese în instanţă. Asta au reuşit să facă politicienii, să nu ai nicio strategie şi nicio viziune în ceea ce înseamnă administraţiile publice locale”, a afirmat edilul.

El a adăugat că în lipsa unei legislaţii clare, foarte multe dintre iniţiativele Primăriei Târgu Mureş, în special cele privind infrastructura rutieră, au fost blocate de diferite regii şi de ministere, dar şi de organizaţii de mediu.

Florea a spus că a formulat, alături de alţi primari din ţară, inclusiv în cadrul Asociaţiei Municipiilor din România, numeroase propuneri pentru modificarea legislaţiei astfel încât autorităţile locale să nu mai poată fi blocate cu uşurinţă în proiectele de dezvoltare, dar că acestea au rămas fără ecou.

„De aceea e nevoie de legi dictatoriale. S-a hotărât un lucru prin Planul Urbanistic General, toată lumea se supune. Asta înseamnă să ai o ţară care are o ţintă şi o strategie”, a conchis Dorin Florea.

AGERPRES

www.agerpres.ro

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail