Primăria Sfântu Gheorghe a demarat săptămâna aceasta un şir de consultări publice cu reprezentanţii instituţiilor de cultură, ai organizaţiilor neguvernamentale, cu organizatorii de evenimente şi artiştii din oraş în vederea conturării programelor culturale care se vor derula în 2016 sub genericul „Anul imaginii”.

Conducerea Biroului de Imagine al Primăriei Sfântu Gheorghe a precizat, miercuri, că anul tematic va fi lansat oficial pe data de 20 februarie a.c, odată cu vernisajul expoziţiei de fotografie cu tema „Transilvania” a artistei americane de origine maghiară Sylvia Plachy, ce va avea loc la Centrul Artistic Transilvănean din municipiu.

Coordonatoarea Biroului de Imagine al Primăriei Sfântu Gheorghe, Barta Monika, a declarat pentru AGERPRES că manifestările culturale şi artistice din acest an vor pune un accent deosebit pe latura vizuală, pe film, fotografie şi arte plastice, spre deosebire de anii anteriori când au avut în prim-plan muzica, literatura, teatrul şi tradiţiile.

Potrivit acesteia, în urma primei serii de consultări s-au conturat peste 40 de idei care ar putea fi incluse în oferta culturală a „Anului imaginii”, iar consultările vor continua până la sfârşitul lunii ianuarie.

Barta Monika a mai spus că programul tematic multianual iniţiat de autorităţile locale a avut un impact pozitiv asupra comunităţii locale, pentru că a mobilizat un număr mai mare de „consumatori de cultură”, şi, în acelaşi timp, a contribuit la creşterea vitalităţii culturale şi vizibilităţii municipiului Sfântu Gheorghe în plan regional. Ea a amintit că 2013 a fost „Anul sunetului şi al cuvântului” la Sfântu Gheorghe, 2014 a fost „Anul jocului”, anul 2015 a fost „Anul tradiţiilor”, iar şirul tematic se va încheia în 2016 cu „Anul imaginii”.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES  . .

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail