Primarul Antal Arpad a anunțat că începând de azi, pârtia mică de la Șugaș Băi este deschisă pentru schiori.

Potrivit unui anunț făcut de primarul Antal Arpad, pe pagina oficială de facebook a acestuia, din cauza vremii nefavorabile și a condițiilor meteorologice care nu au ținut cu pasionații sporturilor pe zăpadă, doar pârtia mică de schi de la Șugaș Băi va putea fi de astăzi deschisă pentru schiorii doritori.

„Din cauza vremii neobișnuit de călduroase și lipsite de precipitații din ultima vreme, abia acum am reușit să deschidem pârtia mică. Tunurile de zăpadă funcționează încontinuu încă din data de 30 decembrie, dar abia pentru 7 ianuarie am reușit să facem suficientă zăpadă pentru ca pârtia mică să fie gata de folosire, în condiții optime, pentru împătimiții sporturilor de iarnă.” – a spus primarul.

Programul de funcționare a pârtiei nu diferă față de cel de anul trecut, astfel că sâmbata și duminica precum și în timpul vacanței școlare, aceasta va fi deschisă publicului, între orele 09:00 – 21:00. După perioada vacanței, pârtia și teleschi-ul vor fi funcționale de luni până joi, între orele 15:00 și 20:00 iar vinerea se va lucra cu program prelungit, până la ora 21:00.

Și pețurile rămân neschimbate, cel mai ieftin abonament pentru teleschi, în valoare de 12 puncte, costă 10 lei, iar cel mai scump, în valoare de 90 de puncte costă 50 de lei.

Transportul persoanelor cu „autobuzul schiorilor” va putea fi posibil de luni până vineri, cu pornire din Sfântu Gheorghe spre Șugaș Băi, de la orele 16:00, acesta putând fi luat din stațiile Parcul Elisabeta și Piața Kalvin, iar la întoarcere, cu pornire din Șugaș Băi spre Sfântu Gheorghe, de la ora 21:00. Sâmbăta și duminica precum și în vacanțe, autobuzul va circula, cu pornire din Sfântu Gheorghe, între orele 08:30- 16:00, iar la întoarcere, autobuzul pornește spre Sfântu Gheorghe la ora 13:00 respectiv 21:00.

Potrivit informațiilor furnizate de primarul Antal Arpad, tunurile de zăpadă care mențin stratul de nea constant, funcționează cu aer comprimat, apă și curent electric, și pot genera până la 30-40 cm de zăpadă. Acestea sunt silențioase, astfel că nu îi vor deranja pe schiori și în cele mai multe cazuri, funcționează doar când nu sunt schiori pe pârtie.

Mai multe informații despre tarife, programul de lucru și facilități pot fi găsite pe pagina oficială a Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe:

http://www.sfantugheorgheinfo.ro/index.php?page=378 .

 

. . Ioana Ardeleanu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail