Înscrierile pentru cea de a IX-a ediție a raliului pe zăpadă au început, iar pasionații de curse mai au răgaz până pe data de 12 ianuarie, orele 20:00, să depună formularele de înscriere.

Potrivit reprezentnților Club Auto Crono, evenimentul se va desfășura în perioada 16 – 17 ianuarie a.c.. în jurul localității Comandău, însumând un total de 132 kilometri de probe speciale. Evenimentul este unul restricționat și nu este inclus în calendarul național.

„Au început înscrierile pentru Winter Rally Covasna, care se va desfășura pe 16 – 17 ianuarie a.c.. Concursul se va desfășura în jurul localității Comandău, vor fi amplasate zone speciale pentru spectatori și pentru media, numărul celor înscriși încă nu este cunoscut deoarece înscrierile abia au început, acum încep să ne vină fișele de înscrieri.” – a spus Simon Arpad, reprezentantul Club Auto Crono, organizatorul „Winter Rally Covasna”.

Concursul se va desfășura timp de două zile, sâmbătă și duminică, iar vineri, 15 ianuarie, vor avea loc verificările tehnice și administrative, desfășurate în parcarea auto a Casei de Cultură din stațiunea Covasna.

„Vineri vor fi făcute administrativele și tehnicele, desfășurate în centrul orașului Covasna, acolo unde este parcarea auto, iar concursul începe sâmbătă, cu plecarea din Comandău. Traseul de la Covasna la Comandău a fost scos din program, având în vedere că se fac lucrări pe drum și nici zăpada nu este corespunzătoare acolo. Plecarea va fi din comuna Comandău, iar concursul se va desfășura în pădurea din jurul localității Comandău. Prima mașină va porni la ora 09:00 iar concursul se va termina în jurul orei 18:00, în funcție de numărul mașinilor care vor participa. Duminică, de la ora 09:00, cu plecare din Comandău, va avea loc ultima zi de probe.” – a explicat reprezentantul Club Auto Crono.

Conform programului concursului, anul acesta sunt programate 10 probe speciale pentru „Campionatul Regional de Rally Sprint”, desfășurate pe o distanță de 75,2 km și 6 probe speciale pentru cursa „Winter Rally”, desfășurate pe o distanță de 128,8 km. Distanța totală a traseului Winter Rally Covasna este de 243 km, intervalul de start va fi din minut în minut iar ordinea straturilor va fi stabilită de Colegiul Comisarilor Sportivi. În cazul probelor speciale, la startul fiecarei probe va exista un ceas analogic care va arăta ora, minutul și secunda și care va fi conectat la un echipament de detectare a startului.

Din comitetul de organizare al evenimentului vor face parte primarul comunei Comandău –  Kocsis Bela, Șeful Poliției stațiunii Covasna – Ciurea Emil, Inspector Șef ISU Covasna – Gyorgy Alfons, Consilierul Local – Domahazi Janos, Șeful Ocolului Silvic Comandău – Ciocirlan Mihai, Președintele Club Auto Crono – Simon Arpad și președintele comitetului, primarul orașului Covasna – Thiesz Janos.

Festivitatea de premiere pentru „Campionatul Regional Rally Sprint” va avea loc sâmbătă de la orele 20:00, iar pentru „Winter Rally”, va avea loc duminică în jurul orei 18:00, ambele având loc la Casa de Cultură a orașului Covasna. Premiile acordate pentru competiția auto constau în cupe și diplome. Câștigătorii raliului de anul trecut au fost Tempestini Simone și Pulpea Dorin (I/Ro – Subaru Impreza).

Persoanele interesate de particparea la eveniment trebuie să știe că plata taxelor de înscriere trebuie achitată odată cu depunerea formularului, în contul Asociației Club Auto Crono Covasna: RO87CRDZ071A017610481001, deschis la Nextebank, sucursala Brașov, iar în documentul bancar trebuie să fie specificate numărul de licență și numele pilotului. Taxa de înscriere la „Winter Rally Covasna” este de 300 euro, iar cea pentru „Rally Sprint Covasna” este de 150 euro. Acestea se majorează cu 20% în cazul în care înscrierea a fost efectuată după data limită (la verificarile administrative) și se returnează în proporție de 100% echipajului a căror înscriere nu a fost validată sau în proporție de 50% echipajului care din motive de forță majoră sunt în imposibilate de a lua startul.

Pentru mai multe informații privind formularele de înscriere și regulamentul de participare, persoanele intereste pot accesa pagina oficială  a clubului: www.autocrono.ro . . .

Ioana Ardeleanu

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail