La data de 23 decembrie 2015, poliţişrii din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase al I.P.J. Covasna au identificat un bărbat în vârstă de 56 de ani domiciliat în localitatea Belin care, la data de 18 decembrie a.c., în timp ce se afla la vânătoare în grup restrâns, a împuşcat un exemplar din specia pisică sălbatică, specie la care vânarea este interzisă.  

 Poliţiştii au dispus ridicarea armei precum şi a vânatului, iar în continuare vor fi efectuate demersuri în vederea anulării dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor de către persoana în cauză.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vânătoare fără respectarea condiţiilor înscrise în autorizaţia de vânătoare şi vânarea speciilor de vânat strict protejate, în alte condiţii decât cele legale.

În urma activităţilor desfăşurate în cadrul planului de acţiune „FOC DE ARTIFICII 2015/2016”, poliţiştii au identificat miercuri, 23 decembrie 2015, doi tineri de 20 şi 27 de ani, care ofereau spre vânzare articole pirotehnice făcând parte dintr-o categorie de articole a căror deţinere, folosire şi comercializare sunt inerzise persoanelor fizice.

Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 720 bucăţi de petarde. Pe numele celor doi a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

 

. . IPJ Covasna

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail