Mai multe pachete cu alimente au fost pregătite de echipele „Caritas Alba Iulia” din județul Covasna și au fost distribuite în preajma Crăciunului, unor persoane, familii – aflate în situații dificile. . .

Echipele covăsnene din cadrul organizației „Caritas Alba Iulia” au împărțit, recent, pachete cu alimente beneficiarilor săi aflați în situații dificile, din dorința de a le aduce acestora un zâmbet pe chip, o bucurie.

„În prag de sărbători, au fost pregătite pachete cu ulei, zahăr, orez, făină, paste făinoase/tăiței, conserve de pateu și carne, mazăre, condimente, ciocolată, bomboane). Aceste pachete au ajuns în mare măsură la vârstnici care trăiesc singuri sau în condiții grele. Deseori, aceste persoane sunt și bolnave și sunt ajutate de îngrijitorii la domiciliu din cadrul Asociației. În unele cazuri, aceste pachete sunt singurele cadouri de Crăciun pe care oamenii le primesc și sunt întotdeauna binevenite, chiar așteptate. În Sfântu Gheorghe au fost distribuite aproximativ 24 de pachete, la Târgu Secuiesc 13, iar în Brețcu 12”, a declarat  reprezentanta „Caritas Alba Iulia” – manager zonă – în cadrul filialei Covasna, Hubbes Kinga.

Aceasta a menționat că fondurile pentru achizționarea alimentelor au fost strânse în urma acțiunii intitulate „Un milion de stele”, derulate de „Caritas Alba Iulia”, filiala Covasna, la Sfântu Gheorghe, în Târgu Secuiesc și în Brețcu, în 16 octombrie. Atunci, sute de covăsneni au aprins candele în semn de solidaritate față de cei nevoiași și au făcut donații. Acțiunea „Un milion de stele” a fost pregătită de organizaţiile „Caritas” din România s-a desfăşurat, concomitent, în peste 50 de localităţi din România.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail