Directorul Clubului Sportiv Municipal (CSM) Sf. Gheorghe, George Carcadia, a prezentat câteva dintre rezultatele obținute pe parcursul anului de către sportivii CSM, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc ieri.

„Ne apropiem cu pași repezi către 2016 – an olimpic, care sper să aducă participarea cel puțin a unui sportiv la Jocurile Olimpice (J.O.) de la Rio.” – a spus acesta în deschiderea conferinței.

Potrivit informațiilor furnizate de directorul CSM Sf. Gheorghe, anul acesta secția de Judo a obținut un total de 85 de medalii dintre care 43 de aur, 28 de argint și 14 de bronz, fiind astfel cu aproape 50% peste media anului trecut, de asemenea, secția de Arte Marțiale a obținut un total de 138 de medalii, dintre care 52 de aur, 46 de argint și 40 de bronz. Secția de Lupte a CSM a obținut anul acesta 9 titluri la Campionatele Naționale, 9 medalii de aur, o medalie de argint și 3 medalii de bronz iar la Campionatul Mondial (CM) de lupte pe plajă, CSM a dobândit anul acesta o campioană mondială și o vicecampioană. Sportiva Incze Kriszta a obținut bronz la Campionatul European de juniori, și locul 5 la CM de la Rio de Janeiro. De asemenea, la echipe – feminin, CSM Sf. Gheorghe este campioana României și a obținut medalie de aur.

La Turneele Internaționale clubul a obținut câte o medalie de aur, argint și bronz, iar la Atletism – seniori, Bobocea Claudia  a devenit campioană națională la disciplina 1500 m, participare la Campionatul European de Sală de la Praga cu calificare pe locul IX.

Secția de tineret se mândrește cu Tănăsie Adelina, campioană națională la 800m, calificată la Campionatul European de la Talin unde a obținut locul VII și cu atletul Ganciu Iulian, vicecampion național disciplina 800m – seniori și campion național la tineret.

Primii 10 sportivi ai județului au fost premiați ieri în cadrul unei festivități organizate la Sala Sportului „Szabo Kati” Sf. Gheorghe . .

„Pentru primii 10 sportivi ai județului există un punctaj  făcut de către Ministerul Tineretului și Sportului și Direcția Județeană de Sport și Tineret, pe competiții- Naționale, Internaționale, CM Europene. Anul acesta sportivele județului Covasna sunt două, la egalitate de 122 de puncte: Incze Kriszta și Mădălina Linguraru, ambele de la CSM Sf. Gheorghe, este o luptă strânsă între ele și sper ca măcar una dintre ele să meargă la J.O. de la Rio, pentru că sunt niște rezultate excepționale obținute de fetele acestea.” – a explicat George Carcadia, directorul CSM Sf. Gheorghe.

Locurile I și II au fost ocupate de Incze Krista și Linguraru Mădălina de la clubul CSM ambele cu câte 122 de puncte; locurile III și IV le-au ocupat Bobocea Claudia, de la clubul CSM – Atletism și Gergely Tamas de la Shoto Team – Karate, ambii obținând câte 101 puncte; locurile V și VI au fost ocupate de Alexe Bogdan și Veres Laszlo de la echipa Shoto Team, fiecare cu câte 92,5 puncte iar pe locul VII s-a clasat Andrei Roxana, de la clubul CSM, cu 85 de puncte. Păncescu Alin de la clubul CSM a obținut locul VIII în clasament, cu 71 puncte iar Veres Boglarka de la echipa Shoto Team, s-a clasat pe locul IX cu un punctaj de 48,5. Ocupanta locului X, Adelina Tănăsie de la clubul CSM – Atletism a obținut un total de 42 de puncte.

„Sunt foarte mulțumit de anul 2015, în primul rând vreau să le mulțumesc antrenorilor, sportivilor și angajaților CSM, pentru toate rezultatele pentru că și ei au un merit pentru tot ceea ce se întâmplă la acest club. Încă o dată CSM arată că este cel mai bun club din județul Covasna și sperăm ca pe viitor să aducem cât mai multe satisfacții sportului covăsnean. Aș vrea să felicit și eu echipa de Handbal feminin a României, în primul rând pentru rezultatul excelent obținut la CM, mai ales pentru că noi avem un contract de colaborare cu Federația Română de Handbal și după cum știți, toate echipele naționale feminine de cadeți, junioare, tineret se pregătesc în baza CSM-ului de la Sf. Gheorghe. Cred că 1% avem și noi acolo un merit.  Transmit Sărbători fericite, un Crăciun fericit alături de cei dragi tuturor oamenilor de sport din județul Covasna, mulțumesc pe această cale și sponsorilor, fără de care nu am putea organiza mai multe competiții, mă refer la Bibco Biborțeni, dl. Preda Radu, mă refer la Bertis și aș vrea să vă spun că în continuare CSM va sprijini sportul de performanță și sperăm ca la anul să avem în continuare o colaborare bună, toți cei care se află în lumea sportului covăsnean.” – a mai spus George Carcadia.

În încheiere, acesta a ținut să mulțumească ziarului Mesagerul de Covasna și d-nei Maria Graur pentru sprijinul acordat pe parcursul acestui an și pentru promovarea acțiunilor pe care CSM le-a avut anul acesta.

Ioana Ardelenu    

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail