În continuarea Festivalului de colinde și obiceiuri de iarnă „Crăciunul la români” organizat de către Fundația „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, joi, 17 decembrie, a avut loc la Întorsura Buzăului un spectacol susținut de elevi și preșcolari.

. .

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Covasna – prin implicarea inspectorului pentru învățământ preșcolar, Florica Nica, dar și cu Primăria Întorsura Buzăului și cu Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”  – Întorsura Buzăului, a precizat, ieri, președinta Fundației „Mihai Viteazul”, prof. ing. Maria Peligrad.

„Spectacolul a avut loc  joi, 17 decembrie (a.c.), la ora 10.00, la Casa de Cultură din Întorsura Buzăului și a adus pe scenă elevi de la Școala Gimnazială <<Mihail Sadoveanu>> din localitate și copii de la structurile arondate acestei școli. La finalul acestui spectacol, Moș Crăciun a oferit 352 de pachete – pregătite cu fonduri de la Primăria Întorsura Buzăului”, a declarat președinta Fundației „Mihai Viteazul”, prof. ing. Maria Peligrad.

 

Miniconcerte de colinde și în alte localități

 

Aceasta a menționat că în perioada 11 – 16 decembrie (a.c.), sute de copii – preșcolari din zona Buzaielor – coordonați de către doamnele educatoare – au susținut miniconcerte în biserici din zonă, în cadrul unui eveniment desfășurat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Covasna, cu Parohiile ortodoxe.

 

Ana Alina Costache

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail