Rețeaua Națională de Comerț din Ungaria (Hungarian National Trading House – MNKH) este prezentă, de săptămâna trecută, și în județul Covasna, având biroul la Incubatorul de Afaceri din Sfântu Gheorghe. Rețeaua urmărește să faciliteze întărirea colaborării, relațiilor dintre firmele din ambele ţări, să sprijine firmele maghiare și nu numai – în activitățile de export, dar și să ofere consiliere antreprenorilor. . .

Rețeaua Națională de Comerț din Ungaria (Hungarian National Trading House – MNKH a fost înființată de către statul maghiar (Ministerul Afacerilor Externe) împreună cu Camera de Comerț și Industrie din Ungaria. Pentru a pune în aplicare strategia privind relațiile economice externe ale Ungariei, Rețeaua Națională de Comerț din Ungaria caută noi piețe de desfacere și noi oportunități de afaceri pentru produsele și serviciile de calitate din Ungaria.

Biroul Regional al Rețelei Naționale de Comerț din Ungaria a fost inagurat săptămâna trecută, la Incubatorul de Afaceri din Sfântu Gheorghe, în prezența  reprezentanților Rețelei – din Ungaria și a oficialităților statului ungar, oficialităților județului Covasna, antreprenorilor. Activitatea Biroului de la Sfântu Gheorghe va fi coordonată de două persoane cu experiență în domeniul antreprenorial și în relații economice internaționale – Deák Gyöngyvér- șef al reprezentanței și Sulyok – Pál Andrea – pe post de asistent. „Activitatea Biroului nostru – ca și cea a celorlalte birouri ale Rețelei Naționale de Comerț din Ungaria – se bazează în principal pe doi piloni: pe de o parte, reunește și caută în mod continuu firmele maghiare – deoarece, rețeaua este parte a statului ungar și dorește să ajute acele firme mici și mijlocii maghiare, dar nu numai – care au produse și servicii de înaltă calitate și doresc să aibă export, să găsească parteneri comerciali în România; iar pe de altă parte, efectuează în mod continuu studii de piață în diferitele țări vizate, dispune de informații cu privire la cererile de pe piețele externe. De asemenea, prin acest birou se oferă consiliere și în ceea ce privește înființarea unei firme, consultanță pentru proiecte, pentru accesare de fonduri, etc, deci acest birou este un ajutor real, poate fi un ajutor real (n.r- pentru antreprenori). Cei interesați pot să ne contacteze; le transmit acestora să fie cu ochii pe noi”, a spus reprezentanta Biroului MNKH din Sfântu Gheorghe, Deák Gyöngyvér.

„Antreprenorii, firmele, persoanele interesate pot să ne contacteze cu încredere! Apelând la serviciile noastre vor putea să își lărgească orizontul, să își creeze noi contacte, să acceseze noi piețe, să-și lărgească cunoștințele”, a declarat reprezentanta Biroului, Sulyok-Pál Andrea.

Activitatea rețelei naționale de comerț din Ungaria constă, printre altele, în explorarea oportunităților de export, ofertarea produselor și serviciilor ungare pe piețele externe, managementul întregii tranzacții de la ofertare, până la livrare; monitorizarea întregii tranzacții comerciale; activități de transport și de logistică; explorarea posibilităților de finanțare corespunzătoare; stabilirea și dezvoltarea de bune relații cu clienții pe piețele externe; dezvoltarea permanentă a rețelei cu clienții străini.

„Rețeaua Națională de Comerț din Ungaria are reprezentanțe pe patru continente, deja în 35 de țări. Ne bucurăm că Rețeaua este prezentă și în România. Biroul din Sfântu Gheorghe este cel de-al treilea Birou inaugurat în România, după Arad și Oradea. După inaugurarea Biroului nostru a urmat inaugurarea Biroului din Odorheiu Secuiesc și anul viitor, va avea loc inaugurarea în Târgu Mureș, Satu Mare, Cluj”, a spus reprezentanta Biroului, Deák Gyöngyvér.

Informații suplimentare pot fi aflate la sediul Biroului – de la Incubatorul de Afaceri din Sfântu Gheorghe (strada Presei, nr. 4), dar și accesând site-ul www.tradehouse.hu.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail