. . Duminică, 20 decembrie (a.c.), va avea loc ultimul concert de colinde din cadrul Festivalului „Povestea din Ajun”, în Biserica Reformată din Sfântu Gheorghe. Intrarea este liberă, au anunțat reprezentanții Asociației de Tineret „Ecou”, organizatorii evenimentului.

Cel de-al doilea concert de colinde susținut de coruri din municipiu, în cadrul festivalului „Povestea din Ajun” se va desfășura duminică, 20 decembrie, în Biserica Reformată din Sfântu Gheorghe (Biserica „Belvárosi”- din str. 1 Decembrie), de la ora 12.00. Concertul va fi susținut de Corul „Eufonia” și Corul Catedralei Ortodoxe din municipiu – și marca finalul „Poveștii din Ajun”.

Festivalul, aflat la cea de-a zecea ediție, propune o „călătorie” în trecut, o întoarcere la experiența adusă de prima ediție, ediție care a fost coordonată de către liceeni, a declarat reprezentantul Asociației de Tineret ”Ecou”, Mădălin Guruianu.

„Această ediție a Festivalului este una puțin întoarsă, la experiența din prima ediție, pentru că toate evenimentele din acest an sunt coordonate, în exclusivitate, de către liceeni. Noi îi ajutăm la promovare și în principal la finanțarea activităților – prin Asociația de Tineret <<Ecou>>, dar cei aproape 100 de voluntari sunt coordonați de doi tineri – Rareș Septimiu Șoltuz și Iulia Bianca Gheorghe. De fapt, <<Povestea din Ajun>> așa a început…a început în curtea Colegiului Național <<Mihai Viteazul>>, unde coruri de la  Colegiul << Székely Mikó>>”, Liceul „Mikes Kelemen” și de la Liceul de Artă << Plugor Sándor>> au venit acum zece ani, să cânte, în special, în fața elevilor, a profesorilor și a părinților, iar pe parcursul anilor, experiențele au fost din ce în ce mai mari, culminând cu marile concerte susținute de Ștefan Hrușcă, Felicia Filip, Gheorghe Zamfir, Corul <<Madrigal>>, Ducu Bertzi, Mircea Vintilă, Alexandra Ușurelu, Mike Godoroja, Dancs Annamari (…)”, a declarat Mădălin Guruianu.

Ca și în anii precedenți, ”Povestea din Ajun” a cuprins o campanie caritabilă, dar și un turneu de colinde în școli și în autobuze.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail