Primăria municipiului Sfântu Gheorghe  urmează să demareze o serie  de acțiuni ce au ca țintă garajele din oraș, proprietarii acestora având de ales între  două variante: fie le modernizează din prioprie inițiativă, fie garajele vor fi demolate urmând ca în schimbul lor să primească locuri de parcare.

Primarul Antal Arpad a declarat, ieri, că în Sfântu Gheorghe sunt construite  aproximativ 500 de garaje, însă,  multe dintre acestea sunt într-o stare necorespunzătoare sau  sunt nefolosite ori utilizate în alte scopuri decât cele pentru care sunt destinate.

„Atunci când cineva are un garaj și ține mașina afară, practic, ocupă două locuri și jumătate și atunci poate că cel care nu are un garaj, nu are unde să mai parcheze. Ar trebui cumva să găsim o soluție! Atunci când s-au construit aceste blocuri în anii ’70 -’80, numărul mașinilor era de aproximativ 5% față de numărul mașinilor care există astăzi în oraș, deci evident nu a fost dimensionat nici numărul de locuri de parcare pentru un număr atât de mare de mașini. Trebuie să găsim soluții în așa fel încât să fie totul cât mai civilizat”- a explicat Antal Árpád.

. .

Acesta  a menționat că în majoritatea cazurilor construcția se află în proprietatea cetățenilor, iar terenul se află în proprietatea municipalității, existând contracte de concesiune între municipalitate și proprietarii garajelor.  Problema este însă, după cum explică însuși primarul, că la începutul anilor ‘90 contractele au fost concepute în așa fel încât valabilitatea lor să fie pe toată perioada existenței construcției.

„Eu sper că vom putea rezolva toate aceste probleme pe cale amiabilă, prin dialog cu proprietarii ca să găsim soluții, pentru că până la urmă vă spun sincer nici nu îmi vine să investesc banii orașului în anumite zone unde există o dezordine totală. Chiar dacă asfaltăm totul și facem frumos, rămân acolo garajele nearanjate. Sunt câteva cazuri, de altfel, în oraș, unde am făcut lucrări de modernizare,  și mă doare sufletul când intru, văd că ceea ce a ținut de Primărie arată frumos și garajele sunt acolo nearanjate, nevopsite.” – a declarat Antal Árpád.

Primarul a declarat că nu dorește sub nicio formă construcția unor garaje noi, și nici modernizarea lor după un tipar anume, singurele soluții fiind fie demolarea celor deja existente, în locul lor urmând ca proprietarii să primească locuri de parcare, ori proprietarii să le modernizeze și să își țină mașinile în garaj.

Prioritizarea în ceea ce privește situația garajelor din oraș urmează să se facă iarna aceasta, după discuțiile pe care Primăria le va avea cu asociațiile de proprietari.

Ioana Ardeleanu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail