Patru cluburi şi baruri din judeţul Covasna şi-au suspendat activitatea în urma tragediei petrecute luna trecută în clubul bucureştean „Colectiv”, anunţând acest lucru prin intermediul unor afişe lipite pe uşi.

Comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, Gyorgy Alfons, a declarat ieri, pentru AGERPRES, că este vorba despre trei localuri din municipiul Sfântu Gheorghe şi unul din municipiul Târgu Secuiesc.

„Nu au mai aşteptat să ajungem noi în control, au închis singure, ştiind, probabil, că sunt în neregulă”, a declarat Gyorgy Alfons.

El a menţionat că echipele de control ale ISU vor face verificări atât ziua, cât şi noaptea în cluburi, baruri, discoteci şi unităţi de alimentaţie, precum şi în săli de sport şi alte spaţii în care se desfăşoară manifestări publice, iar unde vor fi constatate nereguli, vor fi aplicate sancţiuni ori se va dispune închiderea temporară a acestora. Gyorgy Alfons a precizat că aceste controale vor viza atât măsurile de prevenire şi intervenţie în caz de pericol, cât şi nedepăşirea numărului maxim de persoane admis, în funcţie de capacitatea fiecărei unităţi în parte.

. .

„Vom face controale şi la bazarul din Sfântu Gheorghe şi la sălile de sport unde se organizează evenimente, împreună cu Jandarmeria. Vom verifica la meciuri să nu se depăşească numărul de scaune, iar căile de evacuare să fie libere”, a mai spus şeful ISU.

El a mai menţionat că în unităţile şcolare din judeţ nu s-au constatat pe teren deficienţe grave care să pună în pericol vieţile elevilor şi ale cadrelor didactice în cazul producerii unui incendiu, însă săptămâna viitoare va avea o întâlnire cu conducerea Inspectoratului Şcolar şi cu directorii şcolilor şi grădiniţelor pentru a le cere să verifice autorizaţiile şi să întărească măsurile de siguranţă.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

www.agerpres.ro

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail