Sursa foto:https://atlaurian.wordpress.com/

Copiii și tinerii cu vârsta cuprinsă între 10 şi 18 ani se pot înscrie la ediția de anul acesta a concursului național de documentare în limba engleză  „Oameni și locuri.”

Competiția „Oameni şi locuri – something special about my place”, aflată la a IV-a ediție, a fost lansată recent de Fundaţia „Dan Voiculescu pentru dezvoltarea României”, în parteneriat cu „Fischer International” şi „National Geographic Learning”. Conform regulamentului, participanții la acest concurs trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 10 – 18 ani și să nu împlinească vârsta de 19 ani pe perioada desfășurării competiției. În regulament se arată că aplicația la concurs poate consta într-un: clip video (de maxim cinci minute), colaj foto, într-o selecție de fotografii (maxim zece), sau într-o prezentare powerpoint – în care va fi prezentat un loc, un om, un eveniment special dint-un oraș sau dintr-o regiune a României.

În regulament se precizează că aplicațiile vor prezenta un aspect inedit, special, în concordanță cu tema propusă, vor avea o denumire și o scurtă descriere în limba engleză. Totodată, proiectele înscrie trebuie să prezinte un aspect curent (nu trebuie să aibă o vechime mai mare de șase luni de la data lansării concursului).

. .

Conform regulamentului, fiecare participant are dreptul să înscrie în concurs un singur proiect. Documentarele/fotografiile nu trebuie să aibă caracter istoric şi nici nu trebuie să prezinte obiceiuri sau sărbători tradiţionale românești (ex: obiceiuri de Crăciun, dansuri populare, monumente sau clădiri istorice etc.), se arată pe site-ul Fundației, www.fundatiadanvoiculescu.ro.  Conform aceleiași surse, proiectul va fi trimis organizatorilor folosind unul dintre site-urile gratuite de transfer online (ex: www.transfer.ro , www.wetransfer.com ş.a.). Link-ul de transfer al acestuia se va completa în formularul de înscriere, alături de celelalte date obligatorii.  Aplicația nu va fi făcută  publică  înainte de încheierea concursului.

Cei interesați să participe se pot înscrie până în data de 15 ianuarie 2016. În regulament se arată că înscrierea va consta în completarea online a formularului de concurs disponibil pe site-ul www.fundatiadanvoiculescu.ro, care va conține: numele participantului, o scurtă prezentare a acestuia, datele de contact ale participantului (varsta, telefon si adresa de e-mail) și link-ul de transfer al aplicației.

Conform calendarului concursului, în perioada 15 ianuarie – 31 ianuarie 2016 se va realiza evaluarea proiectelor înscrise, iar în data de 01 februarie 2016 vor fi anunțați câstigătorii.

Premiile vor consta în ateliere de pregătire în domeniul fotografiei, aparat foto digital, mp3 player, căști audio, precum și în materiale educaționale și promoționale – oferite de Fundația ”Dan Voiculescu pentru dezvoltarea României”, ”Fischer International”, ”National Geographic Learning”.

Formularul de înscriere, informații suplimentare și detalii pot fi aflate accesând site-ul www.fundatiadanvoiculescu.ro, sau direct http://www.fundatiadanvoiculescu.ro/2015/11/concurs-oameni-si-locuri-editia-a-iv-a/.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail