. . Elevii Liceului Tehnologic „Kós Károly” din Sfântu Gheorghe au avut ieri o întâlnire cu componentele echipei de baschet ”Sepsi Sic”.

Întâlnirea a avut ca scop promovarea sportului și a unui stil de viață sănătos, dar și socializarea elevilor cu componentele echipei ”Sepsi Sic”.

”Inițiativa acestei întâlniri a aparținut atât conducerii Liceului Tehnologic << Kós Károly >>, cât și managerului echipei, Rusz István, deci a fost o inițiativă comună. Fetele din echipă sunt cazate în internatul Liceului și ne-a venit ideea să organizăm o astfel de întâlnire – cu sportivele și elevii – și sperăm ca astfel de evenimente să se mai deruleze și în viitor, pentru că dorim să promovăm mișcarea, să promovăm un stil  de viață sănătos, cu atât mai mult cu cât școala noastră este inclusă și în programul <<Eco – Școala>>”, a declarat directorul Liceului Tehnologic ” Kós Károly”, dr. Szőke Annamária. Aceasta a precizat că întâlnirea elevilor cu sportivele a fost, totodată, organizată în cadrul unui proiect în care Liceul Tehnologic ” Kós Károly” din municipiu este înscris – ”OlimpiadeleK” – un program de responsabilitate socială sponsorizat de către Kaufland România și implementat în parteneriat cu Școala de Valori și Ministerul Educației și Cercetării, derulat sub forma unei competiții, la nivel național.

”Această întâlnire face parte și din activitățile derulate în cadrul proiectului <<OlimpiadeleK>>, proiect în cadrul căruia trebuie să organizăm competiții sportive. A fost un mare prilej, o mare bucurie să ne întâlnim cu echipa <<Sepsi Sic>>, o echipă renumită deja, datorită activității sale (…). Eu zic că întâlnirea a avut succes (…)!”, a declarat directorul Liceului Tehnologic ” Kós Károly”, dr. Szőke Annamária.

Managerul sportiv al ACS Sepsi Sic, Rusz István, a precizat că astfel de întâlniri au avut loc, în anii precedenți, și la alte școli din oraș.

”(…) Noi, de mai mulți ani am vrut să promovăm sportul, în sensul că baschetul a prins rădăcini în Sfântu Gheorghe și am mers în fiecare an în școli. Anul trecut am fost în Școala Gimnazială << Váradi József >>, în Liceele <<Mikes Kelemen>>, << Székely Mikó >>, în Colegiul Național <<Mihai Viteazul>>. Anul acesta, am început (n.r. – întâlnirile) în Liceul  << Kós Károly >>. Totodată, am vorbit cu doamna directoare a Liceului și am înțeles că școala participă la un concurs la care putem să acordăm un mic ajutor cu prezența noastră aici (…). Sperăm că întâlnirea a fost fructuoasă și sperăm să putem aduna puncte pentru școală, ca să câștige (n.r. – concursul „OlimpiadeleK”), pentru că merită”, a declarat managerul sportiv al ACS Sepsi Sic – Rusz István.

În cadrul evenimentului, elevii au avut ocazia să facă fotografii cu sportivele, să ia autografe de la acestea, dar și să participe la un mic concurs de aruncări libere. În cadrul întâlnirii, echipa a dăruit o minge de baschet, cu autografe, reprezentanților Liceului Tehnologic ” Kós Károly” din Sfântu Gheorghe.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail