Fundaţia ”Izabella” din Sfântu Gheorghe sărbătoreşte 15 ani de existenţă şi dedicaţie în folosul pacienţilor în nevoie din oraş.

Pentru a marca cei 15 de activitate, conducerea Fundaţiei, împreună cu Asociaţia „Salvatore”,  va susţine timp de două zile, o serie de evenimente dedicate locuitorilor din municipiul Sfântu Gheorghe, dar nu numai.

Potrivit programului pus la dispoziţie de către organizatori, mâine, 6 noiembrie, va începe seria evenimentelor de la ora 8:00. Până la ora 10:00, adică timp de două ore,  preşedintele Fundaţiei „Izabella”, dieteticianul Domokos Izabella, va efectua măsurarea greutăţii corporale şi consiliere nutriţională efectuate pentru cei prezenți. După această oră şi până la 18:00, organizatorii au pregătit mai multe programe dedicate copiilor, precum face painting (n.r. – pictură pe față), jocuri interactive, prezentarea unor manevre de prim-ajutor de către Buna Hunor, preşedintele Asociaţiei „Salvatore” din Sfântu Gheorghe, dar şi prezentarea unei ambulanţe şi explicarea rolului pe care aceasta o are în salvarea vieţilor oamenilor.

Sâmbătă, programul începe tot la ora 8:00, cu măsurarea greutăţii corporale şi consiliere nutriţională. Între orele 10:00 şi 18:00 se vor măsura tensiunea arterială şi glicemia, iar domnul doctor Szigyarto Erno, medic primar nefrolog, va efectua şi interpreta EKG-uri pentru cei care doresc să afle cum stau cu sănătatea, şi îi va consilia pe cei care au nevoie.

Evenimentele dedicate aniversării a 15 ani de activitate a Fundaţiei „Izabella” se vor desfăşura pe Strada Pescarilor numărul 32, Sfântu Gheorghe.

***

Fundaţia „Izabella” a luat fiinţă în urmă cu 15 ani din necesitatea de a beneficia de îngrijiri la domiciliu, după ce, preşedintele Asociaţiei s-a aflat în faţa unei dificultăţi în a găsi o asociaţie care să îi ajute pe cei care au nevoie de sprijin în cele mai grele momente, fiind aflat în situaţia de a primi îngrijiri medicale din partea familiei în urma unor operaţii la coloana vertebrală.

Timp de 15 ani, Fundaţia a oferit consultare locuitorilor municipiului Sfântu Gheorghe în ceea ce priveşte depistarea precoce a diabetului şi prevenirea acestuia, prin testări gratuite şi consiliere nutriţională. Din anul 2003, Fundaţia are contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Covasna. Serviciile oferite de fundaţie diferă în funcţie de necesităţile pacientului. Asistenţii medicali care sunt angajaţi aici oferă servicii medicale, perfuzii, injecţii intra-musculare, intra-venoase, îngrijirea plăgilor, îngrijirea escarelor, dar la nevoie pot oferi masaj, gimnastică medicală, kinetoterapie, îngrijire de tip infirmier și/sau consiliere.

Maricela Dan . .

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail