Organizaţiile non-profit care derulează proiecte de terapie emoțională sau terapie prin artă pentru copiii cu boli grave sau care se află în proces de recuperare după afecțiuni severe, ar putea obține sprijin financiar aplicând la Programul „MOL pentru sănătatea copiilor”, lansat de MOL România și Fundația pentru Comunitate. Termenul limită pentru înscriere este vineri, 30 octombrie.

Aflat la a șaptea ediție, ”MOL pentru sănătatea copiilor” are ca scop finanțarea proiectelor de terapie emoțională sau terapie prin artă pentru persoanele sub 18 ani, cu boli grave sau care se află în proces de recuperare după afecțiuni severe. Sponsorizările, în valoare totală de 313.500 de lei vor fi acordate organizaţiilor non-profit care desfășoară astfel de proiecte și care îndeplinesc criteriile de jurizare.

În cadrul acestui program, o organizație non-guvernamentală poate beneficia de o sumă de maxim 20.000 lei sub formă de pre-finanţare pentru un proiect ce urmează să fie implementat în perioada decembrie 2015 – august 2016. Termenul-limită de depunere a cererilor de finanţare este 30 octombrie 2015.

Potrivit informaţiilor postate pe site-ul organizatorilor (www.molromania.ro şi www.pentrucomunitate.ro), pot depune cereri de finanțare: organizaţii non-profit care desfăşoară, conform actului constitutiv și statutului, activităţi legate de scopul proiectului, organizații nonguvernamentale (fundaţii, asociaţii, federaţii), organizații religioase; tipurile de proiecte eligibile fiind: programe de terapie emoţională – terapii de grup, terapii prin trăiri personale pozitive, prin experienţe şi acumulări personale; proiecte de terapie prin artă – instrumente vizuale, muzică, activităţi de auto – exprimare creativă, individuale şi de grup.

. .

Se precizează că în cazul unor spitale sau instituții publice, aplicantul nu trebuie să fie instituția în sine, ci o fundaţie sau altă organizație de pe lângă aceasta.

Lista câștigătorilor va fi publicată pe site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro până la data de 30 noiembrie 2015.

Detalii şi formulare de aplicare pot fi găsite accesând:

http://pentrucomunitate.ro/web/index.php?option=com_content&view=article&id=515&Itemid=115&lang=ro.

***

Printre câştigătorii ediţiei a şasea a programului „MOL pentru sănătatea copiilor” s-a numărat și Asociaţia pentru Protecţia Familiei „Életfa” –„Copacul vieții” din Sfântu Gheorghe, care a participat cu un proiect ce vizează utilizarea terapiilor combinate în recuperarea copiilor cu nevoi speciale.

De asemenea, din judeţul Covasna, a obţinut finanţare în cadrul acestui program Asociaţia „Bóbita”- Egyesület – în perioada 2010-2012.

De la înființare și până în prezent, prin Programul „MOL pentru sănătatea copiilor” s-au acordat peste 1.760.000 de lei ONG-urilor care au derulat proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională, incluzând peste 8.000 de beneficiari în activitățile lor.

Programul „MOL – pentru sănătatea copiilor” este derulat de Fundaţia pentru Comunitate, din fondurile puse la dispoziţie de MOL România.

 

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail