Aproximativ 40 de persoane au anunțat participarea la cursurile gratuite, pe tema energiei regenerabile din biomasă derulate săptămâna aceasta, la Brașov, de Clusterul Inovativ al Biomasei „Green Energy” și firma co-organizatoare –„Frontium”. Persoanele interesate să participe, se mai pot înscrie astăzi.

Cursurile, organizate în cadrul unui proiect complex- „Biomasa – o afacere verde”, implementat în parteneriat de către Asociația Green Energy (în calitate de beneficiar) și Oxford Research AS din Norvegia, se vor desfășura începând de astăzi, 13 octombrie și până vineri, 16 octombrie (a.c.), la Institutul de Cercetare-Dezvoltare-Inovare: Produse High-Tech pentru Dezvoltare Durabilă (Institutul CDI PRO DD) din Brașov (situat în strada Institutului, nr. 10).

Președintele Asociației „Green Energy” și inițiatorul clusterului inovativ al Biomasei „Green Energy” din România, Vajda Lajos, a declarat că în cadrul acestora se va discuta despre plantații de salcie energetică, centrale termice cu cazane automatizate pe biomasă, deșeurile lemnoase, ca sursă de biomasă, antreprenoriat verde, oportunități de finanțare, clustere în domeniul energiilor regenerabile.

. .

Printre lectorii cursurilor se numără: Prof.dr.ing. Ion Vișa, Director General al Institutului CDI PRO-DD, Prof.dr.ing. Anca Duță, Director Științific – al Institutului CDI PRO-DD, antreprenori cu experiență în domeniul salciei energetice – Alexandru Benkő, Árpád Domokos, Sándor Bartha, președintele Clusterului Regional al lemnului „ProWood”, vicepreședintele Clusterului Biomasei „Green Energy” și președintele Asociației Întreprinderilor Mici și Mijlocii din județul Covasna – Miklós Levente Bagoly, Vajda Lajos, Inițiator și președinte al Clusterului Inovativ al Biomasei „Green Energy”, promotor al procesului de clusterizare în România, Dr.ing. Sándor Bartha, cercetător – Cadru didactic al Universității „Babeș-Bolyai” – Extensiunea Sfântu Gheorghe, Facultatea de Știință și Ingineria Mediului, Cercetător în cadrul Clusterului „Green Energy” și antreprenorul și formatorul Antal Ficz.

Vajda Lajos a declarat ieri că la sesiunile de pregătire au anunțat participarea  aproximativ 40 de persoane și că doritorii se mai pot înscrie inclusiv astăzi. Cursurile sunt gratuite. Persoanele interesate să participe se pot înscrie prin email la adresa: [email protected].

***

Proiectul „Biomasa – o afacere verde”, este implementat în parteneriat de către Asociația Green Energy în calitate de beneficiar și Oxford Research AS din Norvegia,  se desfășoară până în aprilie 2016 și este cofinanțat din Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, programul „Inovare Verde în Industria din România”.

Preşedintele asociaţiei şi al Clusterului Inovativ al Biomasei „Green Energy” din România, Vajda Lajos, a declarat că prin acest proiect se dorește dezvoltarea și promovarea unui sistem de încălzire la nivelul comunităţilor locale, bazat pe biomasă și încurajarea dezvoltării eco-întreprinderilor de-a lungul lanțului valoric al biomasei.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail