O nouă ediţie a expoziţiei zonale de bovine va avea loc duminică, 11 octombrie (a.c.), la Întorsura Buzăului.

Expoziția zonală de bovine, aflată la a șaptea ediție, se va desfășura în zona Camping din localitate, începând cu ora 9.00, fiind organizată de Consiliul Județean Covasna, Camera Agricolă Județeană Covasna, Asociația Județeană a Crescătorilor de Bovine Covasna, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Agrosic, Asociația Crescătorilor de Bovine Floroaia Mare, Asociația Crescătorilor de Bovine Întorsureana, Asociația Crescătorilor de Bovine Ghilcoș, Asociația Crescătorilor de Bovine Boncota, Asociația Crescătorilor de Bovine Sita Buzăului, Asociația Crescătorilor de Bovine Barcani, Primăria orașului Întorsura Buzăului, Primăria comunei Sita Buzăului, Primăria comunei Barcani.

Conform programului anunțat de organizatori, între orele 9.00 – 10.00 va avea loc prezentarea animalelor, iar între orele 10.00 – 12.00 va fi marcată deschiderea festivă a evenimentului, după care, între orele 12.00 – 14.00 se va desfășura bonitarea și premierea taurinelor participante.

Potrivit organizatorilor, expoziția se va desfăşura pe patru grupe – tineretul de înlocuire – de la șase luni la un an, juninci gestante, vaci primipare și vaci multipare. Momentan, la expoziție sunt înscrise aproximativ 30 de capete de bovine, însă numărul acestora ar putea crește, înscrierile făcându-se chiar și la fața locului.

La eveniment vor participa și crescători de ovine, dar și columbofili și ar putea fi prezenţi chiar şi crescători de cai.

Cei prezenți la eveniment se vor putea bucura și de un spectacol folcloric.

 

. .

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail