La acest sfârşit de săptămână are loc „Braşov Classic Rally”,  raliu de regularitate pentru vehiculele clasice, organizat de Asociaţia „Old Cars Club Transilvania”. Aproximativ 20 de participanţi se vor întrece pe o distanță de cca. 500 de km, pe traseul: Braşov – Râșnov – Codlea – Târgu Secuiesc – Covasna – Braşov.

Aflat la cea de-a XI-a ediţie, „Braşov Classic Rally” este un raliu de regularitate pentru vehicule fabricate înainte de 31 decembrie 1984, care sunt înscrise în circulaţie pe drumurile publice şi este organizat de  Asociaţia “Old Cars Club Transilvania” .

Potrivit organizatorilor, raliul va avea loc în perioada 10 – 11 octombrie 2015, va cuprinde opt etape de zi, două etape de noapte de regularitate și 15 probe speciale.

Evenimentul îşi propune să revitalizeze conceptul de raliu clasic: „Dorim să aducem laolaltă oameni care vor să se plimbe cu maşinile lor clasice, să concureze cu maşinile lor clasice. Încercăm să reînviem curentul de raliu clasic în România, pentru că acest concept a dispărut de acum foarte mulţi ani şi nu mai există decât foarte puţine cluburi în ţară care se încumetă să facă raliuri de regularitate şi asta încercăm: să reînviem spiritul acesta de raliu clasic şi să adunăm laolaltă oamenii cărora le plac maşinile clasice”, a declarat organizatorul şef al evenimentului, Ion Țâmpu.

. .

 Potrivit acestuia, la „Braşov Classic Rally” s-au înscris aproximativ 20 de participanţi din mai multe localităţi din ţară.

Informaţii suplimentare pot fi aflate accesând site-ul Asociaţiei “OLD CARS CLUB TRANSILVANIA”, http://www.oldcarsclub.ro/.

Sursa foto: http://www.oldcarsclub.ro/

 

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail