Potrivit unei declaraţii de presă a primarului municipiului Sfântu Gheorghe, piscina oraşului va intra în reabilitare, cel mai probabil în următorii 2-3 ani.

Antal Arpad a declarat că dorinţa autorităţilor locale este de a renova piscina oraşului, fiind comandat  un studiu în acest sent, pentru a vedea la ce sumă se ridică investiţia.

„Dorim să rezolvăm şi piscina. Căutăm posibilităţi de colaborare cu Compania Naţională de Investiţii, acum facem un studiu să vedem aproximativ la ce sumă se ridică. A venit timpul ca piscina  să fie renovată,  şi probabil că în următorii 2-3 ani se va întâmpla. Dorinţa noastră  este  ca în momentul în care o reabilităm, să o facem în aşa fel încât acea problemă de 3-4 cm lipsă pentru a deveni olimpică – care a fost o greşeală de când s-a proiectat şi s-a construit – să se remedieze, evident”, a declarat Antal Arpad.

. .

Piscina din Sfântu Gheorghe a fost inaugurată în urmă cu aproximativ 11 ani, după multe discuţii între primarul de la acea vreme şi constructor , din cauza lucrărilor de mântuială. Investiţia Companiei Naţionale de Investiţii, în valoare de 2.100.000 de lei a fost ca şi pierdută în ceea ce este astăzi  piscina municipală, din cauza lucrărilor de proastă calitate. După tencuire pereţii piscinei au fost dărâmaţi parţial pentru a se introduce instalaţia de pompare a apei, care se dovedise a fi mai mare decât era preconizat, iar după nici patru luni de la inaugurare, aceasta a intrat în reparaţii capitale din cauză că scurgerea era defectă şi toată apa  se scurgea în subsol, dar şi din cauză că faianţa a început să sară în anumite zone.

Maricela Dan

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail