Reprezentanții centrului cunoaştere şi inovare „InnoHub”, deschis recent la Sfântu Gheorghe, au organizat ieri o întâlnire dedicată studenților şi tinerilor antreprenori din Sfântu Gheorghe.

 La InnoHub, din cadrul Centrului de Consiliere Antreprenorială din Sfântu Gheorghe – a avut loc ieri un eveniment dedicat dezvoltării personale și profesionale, la care au participat studenți de la diferite specializări, tineri antreprenori și specialiști din diverse domenii.

. .

Evenimentul a avut ca scop prezentarea metodelor interactive de întocmire a planurilor de afaceri şi s-a desfăşurat în cadrul proiectului Start-up!2014 O șansă de dezvoltare antreprenorială durabilă în regiunile Centru și Nord Est ; POSDRU/176/3.1/S/150247.

„Tinerii trebuie să înțeleagă că primordială este schimbarea pe care doresc să o aducă prin construirea unui plan de afaceri şi abia apoi, modalitatea de accesare a fondurilor disponibile pentru realizarea visurilor lor, și nu invers”, au transmis reprezentanţii InnoHub.

Aceştia le-au arătat apoi tinerilor prezenţi că așa- numita harta minții reprezintă o modalitate eficientă şi creativă pentru a găsi soluţii la diverse probleme. Totodată, în cadrul evenimentului a fost prezentată și explicată structura unui instrument modern şi eficient pentru generarea planurilor de afaceri, intitulat „Canvas”-  ce reprezintă, de fapt, un model de afacere optim pentru lansarea startup-rilor. Prezentările s-au desfășurat în  mod interactiv, participanții au primit exerciții pe care le-au analizat  și rezolvat în grup.

Tinerilor studenţi li s-a spus apoi că este important ca potențialul Regiunii Centru să fie un punct de plecare a ideilor de afaceri. Totodată, acestora li s-a spus că InnoHUB-ul este deschis tuturor persoanelor care își caută un punct de lucru într-un mediu atractiv, caută noi colaboratori sau pur și simplu vor să facă parte dintr-o comunitate a dezvoltării inovative.

***

Înființat sub egida Asociaţiei Întreprinzătorilor Mici şi Mijlocii (ASIMCOV), InnoHub este primul hub din județul Covasna şi a fost inaugurat, la Sfântu Gheorghe, în urmă cu aproximativ o lună.

Directorul executiv al Asociaţiei Întreprinzătorilor Mici şi Mijlocii din judeţul Covasna (ASIMCOV), Vajda Lajos a explicat că huburile sunt locaţii în care se „nasc“ idei, în care tinerii se întâlnesc cu specialiști din diverse arii de activitate, locații în care oameni deschiși spre cooperare sunt aduși laolaltă în scopul de a-și transforma ideile în realitate și de a contribui la dezvoltarea anumitor domenii.

Directorul Vajda Lajos a precizat că s-a analizat potențialul Regiunii și astfel s-a decis ca în cadrul hubului, să fie abordate domenii precum: energia verde, industrii creative, turism- balneoturism, stil de viață sănătos, toate acestea fiind legate și de o componentă IT.

„Dorim atragerea tinerilor cu iniţiativă, deschişi spre cooperare, capabili, în acest hub (…). Aici vom aduna tinerii, vom vorbi despre aceste domenii, vom încerca să vedem cum văd ei aceste domenii, cum văd viitorul, ce pot aduce acestor domenii, și apoi dorim să le asigurăm sprijin în formarea lor profesională și personală (…). Aici, tinerii vor învăța lucruri care le vor fi utile și în viața de zi cu zi”, a explicat directorul executiv al ASIMCOV, Vajda Lajos.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail