În peste 50 de localități din țară vor fi aprinse candele, în semn de solidaritate față de cei nevoiași, în cadrul acțiunii „Un milion de stele”, ce va avea loc în data de 16 octombrie.

Aflat la cea de-a șasea ediție, evenimentul intitulat „Un milion de stele” este organizat anual de organizaţiile „Caritas” din România și oferă oportunitatea oricărei persoane de a-i sprijini pe cei aflați la nevoie. În 54 de localități din țară, printre care și trei din județul Covasna, se vor aprinde candele, în semn de solidaritate pentru persoane aflate în dificultate și se vor face donații, săptămâna viitoare, în data de 16 octombrie, între orele 18.00 și 20.00.

„A devenit deja tradiţional ca în fiecare an organizaţiile „Caritas” din România să organizeze cel mai amplu gest de solidaritate: <<Un milion de stele pentru nevoiași>>. Misiunea noastră este de a-i sprijini pe cei săraci și marginalizați social să se exprime și să-și  recâștige dreptul la o viață decentă și demnă prin programe complexe de asistență socială și prin acțiuni caritabile și umanitare.  Acțiunea <<Un milion de stele>> reprezintă o oportunitate oricărei persoane, de a face un bine, exprimându-se vizibil și arătând, în ciuda tuturor dificultăților, interesul purtat celor aflați la nevoie”, a declarat reprezentanta „Caritas” Alba Iulia, Hubbes Kinga, manager zonă – județul Covasna.

Aceasta a menționat că în județul Covasna, acțiunea „Un milion de stele” se va desfășura  în Sfântu Gheorghe în Parcul Elisabeta, în Târgu Secuiesc – în fața Sălii Polivalente și în Brețcu, în centrul localității.

Veniți, aprindeți o lumânare și printr-o donație la fața locului ajutați familiile sărace! Să arătăm că nu suntem indiferenți față de soarta semenilor noștri!”, a transmis reprezentanta „Caritas” Alba Iulia, Hubbes Kinga.

Din fondurile strânse, echipele „Caritas” vor pregăti pachete de alimente, ce vor fi distribuite familiilor nevoiașe, în preajma sărbătorilor.

Datele „Caritas” Alba Iulia arată că anul trecut au participat la acest eveniment 4.000 de persoane și s-au adunat 28.416 lei. Din acei bani au fost pregătite pachete de alimente pentru sute de familii  aflate în dificultate și vârstnici nevoiași.

La acțiunea „Un milion de stele”, ediția 2014, au participat 650 de persoane din județul Covasna.

. .

***

„Prin organizarea evenimentului „Un Milion de Stele”, Confederația „Caritas” România s-a asociat încă din anul 2009, acțiunilor similare organizate în Europa, cu scopul de sensibiliza cetățenii și de-ai îndemna spre solidaritate cu persoanele care trăiesc în sărăcie și care suferă de fenomenul excluziunii sociale. A aprinde o lumânare într-un spațiu public reprezintă gestul simbolic de a fi solidar cu o persoană aflată în dificultate”, se arată pe site-ul www.unmiliondestele.ro.

**

Petiție pentru alocarea de fonduri pentru serviciile sociale

Potrivit site-ului amintit, tot vineri, 16 octombrie, în cele peste 50 de localități în care se va derula acțiunea ”Un milion de stele”, organizațiile ”Caritas”, susținute de partenerii lor, vor face apel către Guvernul României să crească valoarea finanțării de la bugetul de stat pentru dezvoltarea serviciilor sociale. Mai exact, potrivit informațiilor postate pe site-ul www.unmiliondestele.ro, în data amintită se va face cunoscută petiția inițiată de Confederația Caritas România – petiția ”DA Servicii Sociale” și se vor strânge semnături pentru susținerea acesteia. Detalii pot fi aflate accesând site-ul www.unmiliondestele.ro.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail