Consiliul Judeţean Covasna şi Asociaţia Judeţeană pentru Dezvoltarea Turismului au demarat o campanie de promovare a potenţialului turistic al judeţului în mediul on-line, prin intermediul câtorva dintre cei mai renumiţi bloggeri din ţară în domeniul turismului, modei, gastronomiei, lifestyle-ului şi fotografiei.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei Judeţene pentru Dezvoltarea Turismului Covasna, Gruman Robert, la sfârşitul săptămânii trecute, 11 bloggeri din Bucureşti au petrecut un sejur în judeţul Covasna, gazdele oferindu-le posibilitatea să se familiarizeze cu istoria, arta, gastronomia, meşteşugurile şi tradiţiile regiunii. Invitaţii au fost cazaţi la castelul Daniel din Tălişoara şi au vizitat, printre altele, o moară cu apă, conace, muzee şi ateliere meşteşugăreşti.

„Asociaţia noastră, de mai mulţi ani, promovează judeţul şi destinaţiille turistice la expoziţii şi târguri de turism din ţară şi din străinătate, iar anul acesta ne-am gândit să ne promovăm on-line şi am invitat 11 bloggeri din Bucureşti pentru că e altfel când vin ei şi îşi dau cu părerea cum e să fii turist în judeţul Covasna şi altfel e când ducem noi flyere la târguri de turism. Bloggerii au vizitat conace, au fost la un fierar, la un dogar, la muzeul din Cernat, am încercat să le arătăm, în două zile, ce e de vizitat în judeţul Covasna (…) În anul 2015, totul se duce spre mediul on-line, chiar şi când cumpărăm pachete turistice mai mult on-line căutăm, iar noi sperăm ca pe bloggurile lor – care sunt foarte citite, unul are peste 400.000 de fani – să-şi împărtăşească impresiile despre zilele petrecute la noi (…) Ştim că există anumite mituri despre ţinutul secuiesc, dar, dincolo de dispute politice, Covasna trebuie arătată ca o destinaţie turistică, cu ape minerale, cu conace şi cu întreg potenţialul pe care îl are. Eu cred că acest proiect va fi un success”, a declarat ieri, pentru AGERPRES, Gruman Robert.

El a mai spus că, la sfârşitul lunii octombrie, asociaţia va invita un număr de 11 jurnalişti din Bucureşti pentru a-şi face o părere despre judeţul Covasna, iar pe viitor va invita şi bloggeri şi jurnalişti din Ungaria.

 

 

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

www.agerpres.ro

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail