. . Ziua Educației Nonformale (ZEN) va fi marcată între 9 și 10 octombrie (a.c.) printr-un program ce cuprinde aproximativ 100 de evenimente derulate la nivel național.

Ziua Educaţiei Nonformale (ZEN), ajunsă la cea de-a V-a ediție, va fi marcată vineri, 9 octombrie și sâmbătă, 10 octombrie (a.c.), în mai multe localități din țară, informează portalul www.nonformalii.ro. Potrivit aceleiași surse, în 31 de județe ale țării – printre care și Covasna – au fost anunțate deja  aproximativ 100 de evenimente dedicate Zilei Educației Nonformale (ZEN).

Unitățile de învățământ, organizațiile nonguvernamentale și toate  persoanele care doresc să marcheze ZEN pot să înscrie acțiunile pe care doresc să le organizeze în acest sens, în calendarul național,  disponibil pe portalul www.nonformalii.ro. Acțiunile pot fi înscrise în calendar prin înregistrarea pe site, accesând apoi secțiunea „Evenimente”, și dând click pe butonul „Propune”.

„Vrem să invităm toate organizaţiile/instituţiile şi toţi oamenii, care cred în beneficiile învăţării nonformale şi care practică activităţi şi metode în context nonformal, să realizeze în această zi (n.r.-  9 octombrie a.c) evenimente vizibile în comunităţile din întreaga ţară sub umbrela mare a evenimentului Ziua Educaţiei Nonformale.
Se poate realiza o varietate largă de activităţi, de la activităţi mici, punctuale, în diferite spaţii, la evenimente stradale, mai mari, cu activităţi care mai de care mai diverse. Doar imaginaţia este limita şi faptul că trebuie să fie activităţi de învățare nonformală. Ateliere de origami şi quilling, piese de teatru forum, proiecţii de filme, mini training-uri, expoziţii de fotografie, cafenele publice, dezbateri, evenimente de promovare a învățării nonformale, vânători de comori (…) sunt doar câteva din multele exemple de activităţi care ar putea să fie realizate în cea mai nonformală zi a anului!”, se arată pe portalul www.nonformalii.ro.

**

Portalul, dezvoltat în cadrul unui proiect implementat în perioada februarie 2012 – ianuarie 2013 de Fundația pentru Dezvoltarea Societații Civile, împreună cu Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale și Institutul de Științe ale Educației și gestionat de către ANPCDEFP prin programul Tineret în Acțiuneîși propune să devină un punct de referință pentru educația nonformală prin împărtășirea de resurse, metode și practici precum și prin crearea unei comunități a oamenilor și instituțiilor interesate de acest tip de educație.

***

Anul trecut, Ziua Educației Nonformale a fost marcată, la nivel național, prin 163 de evenimente. 135 de organizații au fost implicate, 205 activitități au fost realizate, în 33 de județe, printre care și Covasna.

Detalii privind Ziua Educației Nonformale pot fi aflate accesând site-ul www.nonformalii.ro.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail