. . Cea de a 400-a reprezentaţie a spectacolului „Chipul din oglinda apei”, în regia lui Fazakas Misi, va avea loc astăzi, 1 octombrie (a.c.), la Londra.

Managerul trupei, regizorul Fazakas Misi, a transmis că reprezentația cu numărul 400 a spectacolului  va avea loc astăzi, 1 octombrie (a.c.), la ora 19.00, la Casa „Sfântul Ștefan” din Londra, trupa aflându-se  într-un turneu european ce va dura nouă săptămâni.

„Chipul din oglinda apei”, în regia lui Fazakas Misi, a avut premiera pe 21 mai 2011 și de atunci s-a tot jucat pe 3 continente, respectiv în 21 de țări și 160 de orașe. Producția Osonó a reprezentat România și Europa de Est la 9 festivaluri internaționale şi a primit mai multe premii.

Potrivit reprezentanților „Osono”, „Chipul din oglinda apei” este un spectacol prin care Trupa a experimentat formula de teatru documentar.

„<<Chipul din oglinda apei>> este un spectacol prin care Trupa <<Osonó>> a experimentat formula de teatru documentar, pe urmele problemelor copiilor singuratici, ale părinţilor neajutoraţi şi ale tinerilor vulnerabili. Pornind pe urmele acestor probleme, membrii Trupei au trecut prin filtrul unor lungi dezbateri toate realităţile descoperite, rezultând în final un scenariu comun pe care s-a construit spectacolul. În momentul plasării acestui scenariu într-un spaţiu teatral, am resimţit tensiunea creaţiei în comun, ne-am recunoscut propriile limite, iar în vibraţia sufletelor noastre ne-am descoperit fiecare chipul – ca o viziune ce apare în oglinda apei”, se arată în prezentarea spectacolului, postată pe site-ul trupei.

 

„Distribuţia spectacolului „Chipul din oglinda apei” cuprinde doi actori din Trupa Osonó, Mucha Oszkár și Daragics Bernadette, care au rămas neschimbaţi de la premieră, iar alături de ei au jucat 24 de tineri, printre care și 3 actori din Thailanda”, a transmis managerul trupei, regizorul Fazakas Misi, care a precizat că la cele 400 de reprezentaţii au fost prezenți aproximativ 17.000 spectatori.

„În aceeaşi locație din Londra se va juca şi reprezentaţia 401 a acestui spectacol, mâine, pe 2 octombrie, începând cu ora 19. 00 La această reprezentaţie vor fi prezenţi  şi  membrii Ambasadei României din Londra. Apoi, Trupa Osonó va juca pentru prima dată în Scoția, la Edinburgh, duminică, 4 octombrie, de la ora 17, în Biserica Baptistă Granton. După consumarea a șase săptămâni din Turneul european, echipa Osonó a parcurs  9.200km, care au însemnat reprezentaţii şi întâlniri cu spectatorii din Ungaria, Austria, Italia, Spania, Germania, Franța, Belgia, Luxemburg și Danemarca”, a spus managerul trupei, Fazakas Misi.

Acesta a menționat că turneul, care  se va încheia pe 21 octombrie (a.c.), este finanțat din propriile resurse  ale Teatrului Independent „Osonó”, suma necesară fiind completată prin susţinerea financiară acordată de  Asociația „Tiszta Formák” din Ungaria, de Programul Fundației pentru Comunitate „MOL/ Pot ajuta”, precum și de Consiliul Județean Covasna.

***

„Osonó” a aniversat în luna februarie 22 de ani de la înființare și și-a început activitatea ca trupă şcolară, iar de câţiva ani funcţionează ca teatru independent. De-a lungul timpului, a călătorit cu spectacolele sale prin marile oraşe ale lumii și a câştigat numeroase premii la festivaluri şi concursuri de profil.

Informații suplimentare despre activitatea trupei pot fi aflate accesând site-ul său: www.osono.ro.

Ana Alina Costache

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail