. . Noua pistă pentru biciclete, finalizată recent pe strada Spitalului din municipiul Sfântu Gheorghe, este impracticabilă, din cauza arborilor care au fost plantaţi pe mijlocul acesteia.

După terminarea lucrărilor de asfaltare a străzii, constructorul a amenajat un trotuar pe care l-a împărţit în două şi a delimitat cu vopsea albă banda pentru pietoni şi cea pentru ciclişti. Dacă pe pista rezervată pietonilor se poate circula fluent, cea de-a doua dă bătăi de cap bicicliştilor, nevoiţi să ocolească arborii aflaţi în mijlocul benzii, pe care constructorul i-a protejat cu grijă, încadrându-i în câte un chenar cu pământ. Deplasarea cu bicicleta pe acest tronon este cu atât mai dificilă cu cât strada se află în pantă.

Inedita pistă pentru biciclete a atras zâmbete, dar şi critici din partea multor localnici, iar autorităţile locale au evitat să comenteze subiectul.

Viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Sztakics Eva a declarat ieri, pentru AGERPRES, că în cursul zilei de luni primarul Antal Arpad a făcut o deplasare în teren împreună cu constructorul, lăsând să se înţeleagă că a fost o greşeală de marcare a trotuarului.

Sztakics Eva a menţionat că strada Spitalului nu este foarte utilizată de pietoni, iar autorităţile locale nu au vrut să taie arborii aflaţi pe marginea drumului.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

www.agerpres.ro

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail