. . Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă(ANOFM) a lansat, la sfârșitul lunii august a.c.,campania de informare privind importanţa îmbătrânirii active, ce va fi derulată în cadrul proiectului „Fii activ la orice vârstă!”, finanțat din fonduri europene.

 

La implementarea acestui proiect participă şi  Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Covasna.

Într-un comunicat de presă transmis către redacția noastră de reprezentanții AJOFM Covasna se menționează: „Obiectivele proiectului  sunt, pe de o parte,  conştientizarea clienţilor SPO (şomeri peste 55 de ani şi angajatori) cu privire la importanţa conceptului de îmbătrânire activă pe piaţa muncii, iar pe de altă parte, oferirea de instrumente informative, necesare structurilor teritoriale ale SPO pentru a putea asigura servicii personalizate.

Pentru atingerea acestor obiective, suntem implicaţi ca şi instituţie, în desfăşurarea unei campanii de comunicare la nivel naţional desfăşurată pe toate canalele media (tv, radio, presă scrisă, online, inclusiv pe bloguri) şi care are scopul de a contribui la demararea procesului de conştientizare a importanţei prelungirii vieţii active în rândul persoanelor peste 55 de ani, dar şi în rândul angajatorilor.

Este foarte important pentru orice agenţie de ocupare, în calitate de mediator între persoanele neocupate peste 55 de ani şi angajatori, să facă toate demersurile necesare în vederea facilitării încadrării pe piaţa muncii a acestei categorii vulnerabile, cu atât mai mult cu cât datele statistice arată că în viitorul apropiat, populaţia vârstnică va atinge un procent îngrijorător.

De altfel, prin participarea la această campanie de comunicare, dorim să facem şi un prim pas în schimbarea de mentalitate în ceea ce priveste fenomenul de îmbătrânire activă, şi implicit de prelungire a vieţii active”.

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail