Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a asfaltat aproape 60% din cei peste o sută de kilometri de drumuri judeţene pe care şi-a propus să-i reabiliteze până la sfârşitul anului. Conducerea instituţiei a precizat joi că valoarea lucrărilor realizate până în prezent se ridică la peste 40 de milioane de lei.

„2015 este anul progresului pentru judeţul Covasna. În acest context, lucrăm pentru crearea unui mediu mai viabil în regiune, inclusiv pentru dezvoltarea rurală, susţinerea reţelei de protecţie socială, a economiei, educaţiei şi a culturii. Pe lângă acestea, principala sarcină a Consiliului Judeţean constă în îmbunătăţirea infrastructurii: construirea de drumuri şi poduri, punerea la punct a sistemului de sănătate”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor.

Printre drumurile recent reabilitate se numără DJ 103B, ce face legătura cu DN 10 Braşov-Buzău, DN 11 Braşov-Bacău şi DN 12 Sfântu Gheorghe-Topliţa (judeţul Harghita), care se afla de mai mulţi ani într-o stare deplorabilă. Lucrările au fost finalizate pe tronsonul de drum cuprins între localităţile Chilieni şi Ozun, unde s-a turnat asfalt pe 5,6 kilometri, şi vor continua pe porţiunea de drum cuprinsă între Bicfalău-Dorbârlău-limita judeţului Braşov, respectiv pe 7,8 km.

Potrivit conducerii CJ Covasna, până la sfârşitul acestui an se vor turna aproape 90 km de covoare asfaltice, vor fi amenajate acostamente şi vor fi plasate noi indicatoare rutiere pe drumurile reabilitate.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES . .

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail